İBB Meclisi’nde Ak Parti, MHP ve İYİ Parti’den ‘Gazze’ye ambulans’ kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Gazze Şeridi'ne bir ambulans göndermek üzere Ak Parti, MHP ve İYİ Partili meclis üyeleri olarak ortak karar aldıklarını açıkladı.

Gündem 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Tüm dünyada Hamas’ın ‘Aksa Tufanı’ operasyonuyla başlayan ve İsrail’in savaş ilanı ile dozu artan çatışmanın yankıları sürüyor.  İsrail’in yoğun bombardımana tuttuğu abluka altındaki Gazze’de ise elektrik ve su sorunu yaşanıyor. Öte yandan sağlık malzemeleri ve gıdaya ulaşımla ilgili de ciddi sorunlar yaşandığına ilişkin haberler geliyor. İnsani yardım için gelen konvoylara İsrail izin vermiyor. Tüm dünyada olduğu gibi İBB Meclisi’nde de gündem İsrail-Hamas çatışması ve Gazze’ye insani yardımdı.

Bombardıman altındaki Gazzeli 10Haber'e anlattı: Burada katliam varBombardıman altındaki Gazzeli 10Haber’e anlattı: Burada katliam var

İBB Meclisi ekim ayı 4. birleşimi, Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı’nın yönetiminde Saraçhane’deki belediye binasında yapıldı.

Mecliste gündem dışı bölümde konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Gazze’de yaşanan son gelişmelere ilişkin şunları kaydetti:

“Bu şehrin meclis üyeleri olarak, bu şehrin vatandaşlardan emanetini almış üyeleri olarak, biz Ak Parti meclis üyeleri, MHP meclis üyeleri ve İYİ parti meclis üyeleri olarak bu insanlık dramının yaşandığı Gazze’deki kardeşlerimize katkı olması için kendi aramızda topladığımız yardımlarla bir ambulans alıp hediye etmeyi, bir ambulans alıp da kardeşlerimizin yaralarını sarmayı ortak karar olarak aldık. Biz de devletimizin ilgili birimleriyle gerekli istişareleri yaparak ilgili yerlere ulaştıracağız. İYİ Partili, MHP’li ve AK Partili meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Gazze ve İsrail kaynıyor: Savaş suçuna ilişkin 'net kanıtlar' bulunmuşGazze ve İsrail kaynıyor: Savaş suçuna ilişkin ‘net kanıtlar’ bulunmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.