İBB’nin işten çıkardığı çalışanına ‘Savcı Kiraz’ paylaşımından tutuklama

Terör örgütünün öldürdüğü Cumhuriyet Savcısı Kiraz'a ilişkin 8 yıl önceki paylaşımının ekran görüntüsünün sosyal medyada yayılmasının ardından gözaltına alınan İBB çalışanı E.E.Y., 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı.

Gündem 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı E.E.Y.’nin, 8 yıl önce Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın terör örgütü DHKP-C tarafından öldürülmesine ilişkin paylaşımlarının ekran görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Bunun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında E.E.Y., gözaltına alındı.

İBB’nin iştirak şirketlerinden biri olan İSYÖN’de insan kaynakları uzmanı olan E.E.Y.’nin iş yeriyle ilişiği de kesildi. İBB, resmi sosyal medya hesabından perşembe gecesi bir açıklama yaparak “Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Bir iştirak şirketi personelimizin 8 yıl önce şehidimizle ilgili yaptığı paylaşım asla kabul edilemez. Çalışanın iş akdi 30.03.2023 tarihi itibariyle feshedilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan E.E.Y. ise dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne çıkarıldı ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sabah’ın haberine göre E.E.Y. savcılık ifadesinde paylaşımı kendisinin yapmadığını söyledi ve “Bu paylaşımı içerik olarak da desteklemiyorum. Twitter’a baktığımda yapıldığı iddia olunan paylaşımın alıntılandığını görmedim. Paylaşım hakkında atılan tweetlerin tamamı ekran görüntüsü şeklindedir” diye konuştu.

Ayrıca dün Savcı Kiraz’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı’nın Atrium alanında anma töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, burada yaptığı konuşmada “Adalet camiamız köklü kurumsal yapısı ve gelenekleriyle bu hain saldırılar karşısında hiçbir zaman yılmamıştır” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.