Harbiye’de Nazım Hikmet için dev konser: Hepimiz oradayız

20. yüzyılın en önemli şairlerinden Nazım Hikmet, ölümünün 60. yılında bir konserle anılacak. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek anma etkinliğe, edebiyat, sinema, tiyatro ve müzik dünyasından 25 sanatçı katılacak. Konuklar, ustanın unutulmaz dizelerini seslendirecek.

Kültür Sanat 1 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
İBB Kültür’ün hazırladığı gecede, Nâzım’ın unutulmaz dizeleri ve bestelenmiş şarkıları İstanbullularla buluşacak.

20. yüzyılın en önemli şairlerinden Nazım Hikmet Ran, ölümünün 60. yılında bir konserle anılacak. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek etkinliğe, edebiyat, sinema, tiyatro ve müzik dünyasından birçok sanatçı katılacak. Konuklar, usta şairin unutulmaz dizelerini ve bestelenmiş şarkılarını seslendirecek.

Şiirlerinde toplumsal meselelere, adaletsizliklere, sınıf ayrımlarına ve insanlık hallerine odaklanan şair, siyasi görüşleri nedeniyle defalarca hapis cezaları almış ve sürgüne gönderilmişti. Şair, 3 Haziran 1963 tarihinde sürgünde olduğu Moskova’da hayatını kaybetti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by İBB Kültür (@ibb_kultur)

3 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.00’de gerçekleşecek gecede Ferhat Livaneli orkestrası, Yiğit Sertdemir rejisiyle sahnede olacak. Anlatımını Yetkin Dikinciler’in, dekorunu Barış Dinçel’in üstlendiği ‘Şiir ve Şarkılarla Nâzım’ anma gecesine İstanbullular, 31 Mayıs saat 11.00’den itibaren İstanbul Senin uygulamasından kayıt olarak ücretsiz katılabilecek.

Anma gecesinde, edebiyat, sinema, tiyatro ve müzik dünyasından birçok sanatçı, ustanın unutulmaz dizeleri ve bestelenmiş şarkıları seslendirecek.

‘Şiir ve Şarkılarla Nazım’ anma gecesinde; Ahmet Mümtaz Taylan, Ali Sürmeli, Bahtiyar Engin, Berkay Ateş, Bülent Emrah Parlak, Can Gox, Deniz Barut, Erkan Can, Erkan Oğur, Fuat Saka, Grup Gündoğarken, Hakan Meriçliler, İlhan Şeşen, Güven Kıraç, Halil Ergün, Hüsnü Arkan, İlkay Akkaya, İsmail Hakkı Demircioğlu Mehmet Erdem, Melihat Gülses, Nükhet Duru, Selçuk Yöntem, Şenay Gürler, Tilbe Saran, Yiğit Özşener ve Zuhal Olcay sahne alacak.

Keanu Reeves sahnelere geri döndü. Üstelik albüm de yoldaKeanu Reeves sahnelere geri döndü. Üstelik albüm de yolda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.