Bir otobüs kaza yaptı, Pendik’te mahallenin hayatı değişti

İstanbul'da İETT otobüsü katı atık toplayıcısına çarptı. Ardından şoför panikleyip berber dükkanına daldı. Dükkanda bina kolonuna hasar verdi ve 12 daireli apartman birkaç saat içinde boşaltıldı. Biri çocuk altı kişi de yaralı. Çocuğun durumu ciddi.

Gündem 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: DHA

Akşam saati. Yorgun argın eve gelmişsiniz, azıcık dinlenecek, sonra çoluk çocuk sofraya oturup yemek yiyeceksiniz. Belki olimpiyatlarda final için dövüşecek boksör Esra Kahraman’ın maçını izleyeceksiniz sonra ya da sevdiğiniz televizyon dizisini.

Gün nasıl geçti, sen neler yaptın derken sokakta bir kaza oluyor, alt kattan sesler duyuyorsunuz, bir patırtı oluyor ve siz evsiz kalıyorsunuz…

İstanbul Pendik’te dün böyle oldu. Bir trafik kazası oldu ve bütün mahalle o kazayı, sonuçlarını ve muhtemel başka sonuçları konuşuyor şimdi. Ve herkes kendisine aynı korkutucu soruyu soruyor: Ya bizim başımıza gelseydi?

Saat 18.00 sularında Orhangazi Mahallesi Vatan Caddesi’nde bir İETT otobüsü bir anda kontrolden çıkarak dört katlı bir binaya çarptı. Otobüs şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle meydana gelen olayda biri çocuk altı kişi yaralandı. Çocuğun durumu ciddi.

Her şey çok beklenmedik biçimde başladı, öyle de gelişti. B.D. yönetimindeki 34 TP 5922 plakalı İETT otobüsü caddede ilerlerken geri geri manevra yapan bir kağıt toplayıcısının elektrikli motosikletine çarptı. Çarpmanın ardından panikleyen şoför otobüsün kontrolünü kaybetti ve durmak yerine hızla ilerleyip bir berber dükkanına girdi. Çarpmanın etkisiyle dükkandaki müşteriler kendilerini dışarı attı.

Mahalle sakinleri olay anını şaşkınlık ve korkuyla anlattı. Tufan Bulut o sırada dükkandaki 6-7 kişinin büyük panik yaşadığını söyledi, “Bir anda otobüs dükkanın içine daldı. Herkes ne olduğunu anlamadan kendini dışarı attı. Camlar kırıldı, ortalık savaş alanına döndü. Yaralananlar oldu, biri çocuktu ve durumu ciddiydi” dedi.

Abdüllatif Yanık ise kazanın detaylarını “Otobüs hızlı şekilde geldi ve karton toplayıcısının motoruna çarptıktan sonra binaya girdi. Binanın kolonu yıkıldı ve binada çatlaklar oluştu. Yaralılar hızla hastaneye kaldırıldı” diye aktardı. Yanık olayın mahalle için ne kadar tehlikeli olduğunu vurgulayarak İETT otobüslerinin bu dar caddeden geçmesinin sürekli sorun yarattığını anlattı.

Kazanın ardından olay yerine gelen polis, itfaiye, UMKE, zabıta ve sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Yapılan incelemede bina girişindeki kolonun hasar gördüğü tespit edildi, güvenlik amacıyla binanın boşaltılmasına karar verildi. Binadaki 12 dairenin sakinleri bu ani boşaltma kararıyla neye uğradığını şaşırdı.

Pendik’teki bu olay mega kentteki daracık caddelerin ve yoğun trafiğin yarattığı sorunları, bu sorunlarının yeniden gözden geçirilmesi ihtiyacını bir kez daha hatırlattı. Mahalle sakinleri bu tür kazaların tekrar yaşanmaması için yetkililerden acil önlem almalarını istiyor. Bir de yıkılmak ya da güçlendirilmek üzere boşaltılan hasarlı binanın bu işlemler sırasında yaratabileceği yeni sorunların endişesi, tedirginliği var elbette.

'Yol verme' kavgası: Kadın İETT şoförünü tehdit eden taksici hakaret yağdırdı‘Yol verme’ kavgası: Kadın İETT şoförünü tehdit eden taksici hakaret yağdırdı

İETT şoförüne kurşun yağdıran saldırgan: SarhoştumİETT şoförüne kurşun yağdıran saldırgan: Sarhoştum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.