‘Yol verme’ kavgası: Kadın İETT şoförünü tehdit eden taksici hakaret yağdırdı

Üsküdar'da bir taksici yol verme nedeniyle tartışma yaşadığı kadın İETT otobüsü şoförünü tehdit etti; hakaret yağdırdı.

Gündem 16 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde meydana gelen ‘yol verme’ tartışması taksiciyle İETT şoförü Sevtap Danış arasında yaşandı. Taksici aracını caddede bırakıp otobüse yürüdü.

Bunun üzerine otobüs şoförü Danış yolcu dolu aracın kapılarını kilitleyerek taksicinin girmesini engelledi. Otobüsün etrafında dolaşan taksici küfür ve hakaretler etmeye başladı. Taksici cep telefonuyla görüntülendiğini fark etse de otobüsün camını yumruklamaya devam etti.

Taksici daha sonra aracına binerek olay yerinden uzaklaştı. Yaşanan panik ve saldırı girişimi cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntülerde taksi şoförünün otobüsün camını yumrukladığı ve o küfür ederken kadın otobüs şoförünün de yolculara “Polisi arar mısınız” dediği görülüyor. Yolcuların taksi şoförüne sözlü tepkisi de cep telefonu kamerası tarafından kaydediliyor.

Taksici gözaltına alındı

Sevtap Danış olay yerine sevk edilen polise taksiciyi şikayet etti. Kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri taksinin plakasından şüphelinin M.V.A. olduğunu tespit etti.
Taksi şoförü gözaltına alındı. Buna benzer çok sayıda suç kaydı olduğu belirlendi. M.V.A. tehdit ve hakaret suçlarından adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili konuşan İETT ve Belediye Çalışanları Dayanışma Derneği (İBÇD) kaza ekibinden Şahin Akman şunları söyledi:

“Bizim İETT otobüs şoförü kadın kardeşimiz normal işinde çalışırken taksi sürücüsü olayın ne olduğunu anlamadan arkadaşımızın önünü kesiyor. Küfürler edip cama vurarak tehdit ediyor. Biz de geldik, adli süreci başlattık. Sonucu bekleyeceğiz. Farkında olmadan bir şey de olabilir, ama önüne kesmek, tehdit etmek küfür etmek doğru bir şey değil kim olursa olsun. Şikayetçi oldu, kurumun mağduriyeti de var.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.