Bu da ‘sağlıksız gıda’ saldırısı: İfşa edildiler, müşterinin gittiği yeni yeri basıp kurşunladı

Tarım Bakanlığı’nın ifşası sonrası 'tek tırnaklı eti' kullanan mantı firması doğal olarak müşterilerini kaybetti. Özür ya da telafi yerine yaptıkları şey ise müşterinin gittiği yeni firmaya silahla saldırmak oldu.

Gündem 6 Ekim 2024
Fotoğraf: DHA

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlıksız ve sahte ürün kullananları ifşa etmeye başladı. 1 Ekim’den itibaren herkese açık bir şekilde paylaşılmaya başlanılan listeye giren işletmelerin sayısı artıyor. Listeleri her gün kontrol eden vatandaşlar da sosyal medyadan tepki yağdırıyor.

İfşalar sonrası bu kurumların bir kısmı da mantı üreten İzmir merkezli Etibol firmasıydı. Bu firmanın mantısında ‘tek tırnaklı eti’ tespit edildi. Yani at, eşek ya da katır eti. DHA’ya göre bu imalathanenin müşterileri haberi duyunca İstanbul’daki başka bir firmadan mantı almak istedi. (Tabii DHA’nın ifşa edilen firmanın ismini kullanmamayı tercih ettiğini de not ederek habere devam edelim) Ancak ifşa edilen üretici bunu kabullenemedi. İfşa edilen şirket sahipleri İzmir’den kalkıp İstanbul Maltepe’de diğer şirketin imalathanesi kadar gittiler.

Burada iş yeri sahibi ve iki oğlunu silahla yaralayıp daha sonra da geldikleri arabayla kaçtılar. Bacaklarından yaralanan iş yeri sahibi Sinan Balkaya ve oğulları Caner ile Aytaç Balkaya ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Polis ekipleri kaçan silahlı saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

‘İfşa olan firmanın müşterileri bizden mantı istedi’

İş yeri çalışanı Çetin Gelmez olayı şöyle anlattı: “Burası mantı imalathanesi olan bir iş yeri. Geçen Tarım Bakanlığı ifşa olan firmaları yayınladı. İzmir’deki o firma ifşa olunca onların müşterileri bizi aradı, ‘bize mantı verin’ diye. Olay ondan dolayı oldu. Belden aşağıya vurdular, ofiste saldırdılar. Çay içtiler, sıkıp gittiler. Üç kişi geldiler.”

Başka bir çalışan ise “Başka bir firmayla alakalı bir durum. Patronlarımız yaralı. Baba ve abi kardeş. Durumları iyi. Kaçtılar, yakalandıklarını bilmiyoruz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.