İki çocuk, iki yanlış mezar ve acıyı ikinci kez yaşayan iki aile…

6 Şubat depremlerinde Hatay’da kaybolan 2.5 yaşındaki Alya’nın cenazesinin Elazığ’da başka bir aile tarafından defnedildiği, o ailenin çocuğunun ise Maraş’ta kimsesizler mezarına gömüldüğü ortaya çıktı.

Gündem 27 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

6 Şubat depremleri olarak akıllara kazınan facianın üstünden bir yıldan uzun süre geçse de bazı gelişmeler depremi yaşayan ailelere aynı acıyı tekrar tekrar yaşatıyor.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan ve bir yıldır aranan Alya Kılınç’ın cenazesi Elazığ’da bulundu. Elazığ’a defnedilmesi gereken bir başka çocuğun ise Kahramanmaraş’ta kimsesizler mezarlığına defnedildiği ortaya çıktı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta Ebrar Sitesi’nde enkaz altında kalan Kılınç ailesinin en küçük üyesi Alya Kılınç’a yaklaşık bir yıldır ulaşılamıyordu.

Üç gün önce ‘cenazesini bulduk’ dediler

HalkTV’nin haberine göre Elbistan’daki Ebrar Sitesi Z Blok’ta yaşayan Piyade Uzman Çavuş Serdar Kılınç, eşi ve beş yaşındaki büyük kızları Azra da depremde hayatını kaybetmişti. Üç kişi depremin ardından defnedilirken 2,5 yaşındaki Alya Kılınç’ın cenazesi bulunamamıştı.

Aile üç gün önce gelen haberle hayatının şokunu yaşadı. Cenaze Elazığ’da bulunduğu ortaya çıktı. Kayıp Alya Kılınç’ın cenazesinin aynı binada oturan ve çocukları hayatını kaybeden başka bir aile tarafından yanlışlıkla alındığı ortaya çıktı. DNA’ları eşleşince savcılığa giden Alya Kılınç’ın halası Fatma Kılınç yaşananları anlattı.

Cenazeler karışmış ve bir yıl boyunca anlaşılmamış

Ayla Kılınç’ın depremden 10 gün sonra kardeşiyle beraber çıkarıldığını söyleyen Kılınç “Kardeşimgil aynı gün içinde çıkıyor, cenazeleri üniversite hastanesinde üç gün morgda bekletiliyor. Oradan Elazığlı bir aile, kardeşimle birlikte Ebrar Sitesi Z Blok’ta oturan bir aile, onlar da tüm ailesini kaybetmiş, yeğenimi alıyor ve Elazığ’da defnediyorlar” dedi.

Yeğeni Ayla Kılınç’ı DNA eşleşmesiyle bulduklarını söyleyen Fatma Kılınç DNA testi sürecinde sürekli savcılıkla görüştüklerini, haftada bir gidip geldiklerini, sonra savcılık tarafından arandıklarını, “Galiba bulundu” denerek savcılığa çağırıldıklarını söyledi.

‘Biri sekiz, diğeri 2.5 yaşında; nasıl karıştırabilirler!’

Ayla Kılınç’ın bulunacağına dair ümitlerine kaybettiklerini ifade eden Fatma Kılınç “Ya molozlar arasında gitti ya da biri götürdüyse imkanı yok bulamayız demiştik. Dendiği gibi de biri götürmüş. Orada garip olan şu ki Elazığlı ailenin ölen çocuğu sekiz yaşında, bayağı büyük bir çocuk. Benim yeğenim ise 2,5 yaşında, küçük, minyon tipli. Nasıl karıştırıyorsunuz, nasıl alıp götürüyorsunuz? Yani öyle karışıklıklar olmuş ki, öbür kayıplar da böyle gittiyse vah diyorum ben” diye konuştu.

Çocuklar doğru mezarlara defnedildi

Kılınç karışıklık anlaşılınca Yılmaz ailesinin Kahramanmaraş’ta kimsesizler mezarlığına defnedilen çocuğunun cenazesinin Elazığ’a gönderildiğini, Alya’nın cenazesinin ise Elazığ’da defnedildiği yerden alınıp Elbistan’a getirildiğini söyledi.

Depremde kaybolan kardeşini arıyor: En büyük şanssızlığımız taşrada yaşamamızDepremde kaybolan kardeşini arıyor: En büyük şanssızlığımız taşrada yaşamamız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.