Yoksa Adana Emniyet Müdürü bir polis amirini dövdüğü için mi görevden alındı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla üç ilin emniyet müdürü değişti. Adana yerel basını Doğan İnci'nin savcılığa da yansıyan dayak iddiasından dolayı görevden alındığını yazdı.

Gündem 28 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Resmi Gazete ile görevden alınan Doğan İnci.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre; Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Iğdır İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca ve Siirt İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu görevden alınırken; Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne Ahmet Hakan Arıkan, Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü’ne Erden Sakarya ve Siirt İl Emniyet Müdürlüğü’ne Necmettin Öztürk atandı.

Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin görevden alınma nedeninin  bir emniyet amirine dayak atması olduğu ileri sürüldü. Adana’nın yerel internet sitesi ObjektifA’nın haberine göre Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’den makamında dayak yediğini ileri süren 3. Sınıf Emniyet Emniyet Müdürü Metehan Muvaffak Yıldız, geçtiğimiz yıl Mart ayında 3 günlük “İş görmez” raporu aldı; savcılığa başvurup şikayetçi oldu.

Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürü Metehan Muvaffak Yıldız, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadesinde şöyle demişti:

“23 Mart günü, saat 15.47 sıralarında Çukurova İlçe AKP binasının koruma kararını imzalatmak üzere elimde klasör ile Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin makam odasına silahsız olarak girdikten sonra klasörü masasına bıraktım. Makamda konuyu kendisine izah etmeye çalıştığım sırada aniden yanıma yaklaşma pislik herif, milletten büyük paralar almışsın şerefsiz- diyerek önce sol ayağımı tekmeledi. Sonra bir eli ile boğazımı sıkıp, diğer eliyle de çeneme vurdu. Ben ona herhangi bir şekilde fiili karşılık vermedim. Ben böyle bir şey yapmadım, varsa soruşturun. Soruşturma sonucunda haklılığım ortaya çıkacaktır diyerek odadan çıkmak üzere klasörü alamadan kapıya doğru gittim. Bu arada müdür bey bana hitaben, Ben senin hakkında bir şekilde soruşturmayı açarım ve seni de buradan 34. madde kapsamında gönderirim dedi. Bunun ardından kapıyı açan korumaları ve özel kalem müdürü beni dışarı çıkardılar. Korumaların oradan hızla uzaklaşmamı işaret etmeleri üzerine oradan koşarak ayrıldım. İçeride kalma sürem ancak 5-6 dakikadır. Ben dayak yememiş olsaydım klasörümü de alıp çıkardım. Oysa olay nedeniyle klasörüm makam odasında kalmıştır. Olaydan sonra eşimi aradım, durumu anlattım. Eşim beni araba ile aldı. Eşimle beraber Seyhan Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporumu aldım. Bana iftira atarak, suç uydurarak darbeden, haysiyetimle oynayan, kanunları uygulamak yerine hakaret eden, küfür eden İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’den şikayetçiyim.”

Valilik yalanlamıştı

Bu olayın basına yansımasının ardından Adana Valiliği açıklama yaparak emniyet amirinin iddiasını şu sözlerle yalanlamıştı: “İl Emniyet Müdürlüğümüzde de 14.03.2023 tarihinde aynı şekilde astlarından borç para aldığı yönündeki duyumlar üzerine kendisi İl Emniyet Müdürünün makamına çağrılarak sözlü ve yazılı olarak uyarılmıştır. Uyarılara rağmen 23.03.2023 tarihinde toplamda 6 personelinden borç ve hediye aldığı ve borçlarını ödemediği yönünde yazılı müracaat gelmesi üzerine tekrar İl Emniyet Müdürünce sözlü olarak ikaz edilmiş ve hakkında adli-idari yasal işlem başlatılmıştır. Söz konusu haberde ifade edilen hususlar gerçeği yansıtmamaktadır.”

Doğan İnci kimdir

Ankara’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Ankara’da tamamladıktan sonra; 1985 yılında Polis Koleji’nden, 1989 yılında ise Polis Akademisi’nden mezun olarak, Komiser Yardımcısı rütbesiyle göreve başladı. Sırasıyla Polis Akademisi, Finlandiya/Helsinki Güvenlik Ataşeliği ile Diyarbakır, Adıyaman ve Muğla Emniyet Müdürlüklerinde çeşitli rütbelerde görev yaptı. 2012 yılı Temmuz ayı itibariyle, 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek, 2014-2016 yılları arası Erzincan İl Emniyet Müdürü, 2016- 2020 yılları arası Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.
Son olarak; 15 Haziran 2020 tarih 2020/279 sayılı kararname ile Adana İl Emniyet Müdürü olarak atandı. 22 Haziran 2020 tarihinde Adana İl Emniyet Müdürü görevine başladı.

127 ilçeye yeni kaymakam

Ayrıca 20 ile vali yardımcısı, 127 ilçeye de kaymakam atandı. 23 Ağustos 2023 tarihli ve 2023/388 sayılı kararla, Onur Titiz’in İzmir Kiraz Kaymakamı iken Gaziantep Nurdağı Kaymakamlığına, Mehmet Kılıç’ın Malatya Doğanşehir Kaymakamı iken Erzurum Pazaryolu Kaymakamlığına, Hikmet Dengeşik’in İzmir Vali Yardımcısı iken Manisa Vali Yardımcılığına, Aziz Mercan’ın Yalova Vali Yardımcısı iken Bolu Vali Yardımcılığına, Kenan Eskin’in Malatya Vali Yardımcısı iken Çorum Vali Yardımcılığına, Mehmet Keklik’in Afyonkarahisar Vali Yardımcısı iken Niğde Vali Yardımcılığına atanmasına dair hükümler iptal edildi.

Yine aynı tarih ve sayılı kararla, Rıza Gençoğlu’nun, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı iken Sakarya Vali Yardımcılığına atanmasına dair hüküm de iptal edilerek Bursa Vali Yardımcılığına ataması yapıldı.

Resmi Gazete'de üniversiteler karıştı, Kahramanmaraş da karıştı Resmi Gazete’de üniversiteler karıştı, Kahramanmaraş da karıştı 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.