İliç faciasıyla ilgili Kanadalı yönetici de gözaltında

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı İliç ilçesindeki altın madeni ocağında yaşanan faciayla ilgili gözaltına alınan sekiz şüpheliden birinin firmanın Kanada uyruklu yetkilisi olduğunu açıkladı.

Gündem 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı İliç’te dokuz işçinin siyanürlü toprak altında kaldığı altın madeni faciasıyla ilgili dört Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

Bölgede keşif ve inceleme işlemleri yapılarak delillerin eksiksiz toplandığı kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Olay yeri ve çevresinden toprak ve su numuneleri alınmış, bu numuneler inceleme için yetkili kimya laboratuvarlarına gönderilmiştir. Olaydaki sorumlularla kusur durumlarının tespiti açısından çevre, maden, jeoloji, kimya, inşaat, ziraat ve harita mühendisi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanından oluşan 8 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilerek olay yerinde gerekli incelemeler yapılmış, bilirkişilerin uzmanlık raporunu tamamlamaları beklenmektedir. Yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen deliller neticesinde, ilk tespitlere göre olayın meydana gelmesinde kusuru bulunduğu değerlendirilen ilgili firmanın işveren vekili pozisyonunda bulunan Kanada uyruklu bir kişi de dahil olmak üzere toplam 8 kişi 14 Şubat’ta gözaltına alınmıştır.”

Açıklamada soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edildiği vurgulandı.

İliç faciası: Siyanürden neden korkmalıyız? Mühendis ve doktorlar anlatıyorİliç faciası: Siyanürden neden korkmalıyız? Mühendis ve doktorlar anlatıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.