İliç’te toprak altında kalan işçi felaketten önce eşini aramış: Oğluma iyi bak

İliç faciasında toprak altında kalan işçilerden Abdurrahman Şahin'in eşi Selda Şahin kocasıyla en son olaydan iki saat önce telefonla görüşmüş: "En son aynı gün konuştuk ve 'oğlum Ömer'e iyi bak' dedi. Daha sonra da ulaşamadık."

Gündem 29 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2010 yılı Aralık ayından beri siyanürle altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası’ndan çıkarılıp istiflenen toprak 13 Şubat saat 14.28’de kaydı.

Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak 200 metrelik yamaçtan su gibi vadiye doğru aktı. Dokuz işçi geniş bir alana yayılan toprağın altında kaldı. Arama kurtarma çalışmalarında aradan geçen 15 güne rağmen toprak altında kalan işçilere hala ulaşılamadı.

İşçilerin aileleri ise yakınlarının kurtarılması için gözyaşlarıyla bekliyor. Bu işçilerden 14 yıldır maden ocağında çalışan Abdurrahman Şahin’in Sivas’ta yaşayan 26 yıllık eşi Selda Şahin ve tek çocukları olan yedi yaşındaki oğulları Ömer acı ve çaresizlik içinde.

‘Bekliyoruz ama gelmiyor’

Eşinin kendilerini görmek için 15 günde bir Sivas’a geldiğini, olay günü de iki kez telefonda görüştüklerini belirten Selda Şahin “Bölgedeki çatlakların fotoğraflarını çekmek için gitmişler. İşiyle alakalı hiç bize bir şey bahsetmezdi. Gelecek sanıyorum ve bekliyorum. Eşimin bulunmasını istiyorum. Orada kalmasın. En azından mezarı olsun. Orada kalmasını hiç istemiyorum. Bekliyoruz ama gelmiyor. Sadece o bölgeye fotoğraf çekmeye gitmişler. Konteynırın içinde çay içiyorlarmış. Arkadaşının biri ‘ben gidiyorum, gel beraber çekelim fotoğrafları’ demiş. Hemen ardından da kayma olmuş. En son aynı gün konuştuk ve ‘oğlum Ömer’e iyi bak’ dedi. Daha sonrada ulaşamadık” diye anlattı.

İliç heyelandan önce de öldürmüş: Bir işçi kansere, biri pnömokonyoza yakalandıİliç heyelandan önce de öldürmüş: Bir işçi kansere, biri pnömokonyoza yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.