İmam intiharları son bulmuyor: Camiye gelenler asılı buldu

Samsun’da bir imam görev yaptığı camide iple kendini asarak intihar etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Adil-Sen’e göre bu sekiz ayda gerçekleşen altıncı imam intiharı.

Gündem 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Camiye gelenleri üzüntüye boğan olay Samsun’un Çarşamba ilçesi Yeşilırmak Mahallesi’ndeki Göksun Camii’nde meydana geldi. Camide görevli 45 yaşındaki imam Hasan Ocak girdiği ‘bunalım’ sonucu caminin ikinci katında iple kendini astı.

Olay ikindi namazına gelen cemaat tarafından fark edilip polise ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine giden polis ve sağlık ekipleri Hasan Ocak’ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Ocak’ın cansız bedeni otopsi için Çarşamba Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İmam Hasan Ocak

Diyanet’te sekiz ayda altıncı intihar

Ocak ayında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde görevli imam Fırat Sayar’ın intiharının ardından Adaletli Dinamik İdealist Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Adil-Sen) “Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Soğanlı Camii’nde görevli 52 yaşındaki imam Fırat Sayar istemediği yere görevlendirildi. Tayin talebi gerçekleşmediği için intihar ettiğini ailesinden öğrenmiş bulunmaktayız. Ağustos 2023’ten itibaren Diyanet’te bu 5’nci intihar. Başkanlığımızdan bu olayların özellikle araştırılması için adım atmasını ivedilikle ve acilen bekliyoruz” demişti.

Ekim 2023’te de Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde kısa süre önce emekli olan Muhammed Şahin isimli imamın muhalif olduğu için mobbinge uğradığı ve intihar ettiği iddia edilmişti.

Cami tuvaletinde kendini yakmak istediCami tuvaletinde kendini yakmak istedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.