İmamoğlu Ankara’da Bakan Özhaseki ile görüştü: Toplantıda neler konuşuldu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'ya giderek bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüştü. 10Haber, İmamoğlu-Özhaseki görüşmesinin ayrıntılarına ulaştı.

Gündem 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’ya giderek bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İmamoğlu-Özhaseki görüşmesinin ayrıntılarına 10Haber ulaştı.

İBB kaynaklarının verdiği bilgiye göre; İBB Başkanı İmamoğlu, Bakan Mehmet Özhaseki ile ajandasında yer alan İBB’nin kritik konularını görüşmeye gitti.

Belediye plajı kirli diye kapalı, yanındaki 300 liraya hizmet veriyorBelediye plajı kirli diye kapalı, yanındaki 300 liraya hizmet veriyor

O konulardan biri, İBB plajlarına girişin engellenmesi…

İstanbul Bakırköy Florya’daki İBB’nin işlettiği Güneş Plajı kanalizasyon hattından gelen pis su nedeniyle geçen yıl kapatılmıştı. Kirlilik nedeniyle açılamayan plajın 200 metre ilerisinde kişi başı 300 lira ödenerek giriş yapılan özel plajın açık olması sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. Güneş Plajı’nın deniz suyundan alınan numunelerdeki incelemenin olumlu sonuçlanması halinde açılacağı belirtilmişti.

İmamoğlu’nun Bakan Özhaseki ile görüştüğü bir başka konu ise deniz kirliliği meselesi…

İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşen Erdinçler, geçen ay açıklama yaparak, bu yıl İstanbul’da müsilaj görülme olasılığının düşük olduğunu söylerken, İstanbul kıyılarından her gün 20 ton çöp çıktığını belirtmişti. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ortak çalışma görüşüldü.

Ayrıca, atıksu ve dere ıslahları ile İSTAÇ, İSKİ, Çevre Koruma ve Daire Başkanlığı bünyesinde toplantılar yapılması da görüşüldü.

Çevre Bakanı Özhaseki'den İstanbul depremi uyarısı: Vakit daraldıÇevre Bakanı Özhaseki’den İstanbul depremi uyarısı: Vakit daraldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.