İnsan canı sudan ucuz: ‘Laf attın, omuz vurdun’ cinayetleri

Kadıköy'de bir kişi yolda yürüyen çifte laf atınca kavga çıktı ve cinayetle sonuçlandı. İzmir'de ise benzer bir cinayetin adresi AVM oldu. Burada çıkan 'omuz attın' kavgasında da kan döküldü ve bir kişi öldü.

Gündem 17 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Kadıköy'deki cinayetin şüphelisi yakalandı.

İstanbul Kadıköy’de 14 Ekim gecesi Davut Atakov kız arkadaşı S.T. ile yürüyordu. İddiaya göre biri yürüyen çifte laf attı, Davut Atakov da tepki gösterdi. Çıkan kavgada laf atan kişi Davut Atakov’u bıçaklayıp kaçtı. Cinayetle sonuçlanan kavga anının güvenlik kameralarına ulaşan polis kız arkadaşıyla yürüyen Davut Atakov’un yanından geçtikleri kişinin yanına geri dönüp kavga ettiğini saptadı. Kısa sürede kimliği tespit edilen Ali K.Ş. gözaltına alındı, üstünden olayda kullandığı bıçak da çıktı. Sorgulanan şüpheli cinayeti itiraf ederken “Onlar geçerken bana laf attılar. Ben de cevap verince aramızda kavga çıktı. Kendimi korumaya çalıştım” dedi. Şüpheli adliyeye sevk edildi.

‘Ona sürpriz yapmak için gelmiştim’

Almanya’dan Davut Atakov’a sürpriz yapmak için İstanbul’a gelen kız arkadaşı Simge Tuğcu, “Ellerimden kaydı gitti. Hiçbir şey yapamadım. Buraya, ona sürpriz yapmaya geldim. Şimdi ise toprağa verdim, gidiyorum. Acım çok büyük, böyle şeyler yaşansın istemezdim” dedi. Atakov’un annesi Oğulgözel Atakov “Birisinin evladını; birilerinin öldürememesi lazım, kıyamaması lazım. Bu kadar basit olmaması lazım. Ben ona bakmaya kıyamıyordum” diye konuştu.

Kamera görüntülerinde Davut Atakov ile kız arkadaşının bir anda arkasına döndüğü görülüyor.

Omuz attın cinayeti

İzmir’de de yolda başlayan kavga yine cinayetle sonuçlandı. Önceki gün saat 19.30’da Ahmet Besim Uysal Caddesi Altıntaş Mahallesi’nde bir alışveriş merkezinde alışveriş yapan inşaat şirketi sahibi kickboksçu S.B. ile yanından geçen müteahhit Semih Köse omuz omuza çarpıştılar. İkili arasında çıkan sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Eline alkol şişesi geçiren Semih Köse S.B.’nin üstüne doğru hamle yaptı. Bunun üzerine S.B. de yanındaki bıçakla Semih Köse’yi göğsünden yaraladı. Köse kanlar içerisinde yere yığılırken ihbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin ilk müdahalesinin ardından ağır yaralı olarak ambulansla Urla Devlet Hastanesine kaldırılan Köse yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Şüpheli S.B. AVM’de suç aleti bıçakla polis ekiplerine teslim oldu. ​Olayla ilgili soruşturma başlatıldı, Semih Köse’nin cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderdi.

Eşlerin kavgasında oklava darbesi meşru müdafaa sayıldıEşlerin kavgasında oklava darbesi meşru müdafaa sayıldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.