İş insanı Öztürk’ün ‘beni öldürtecek’ dediği Cuma İçten: Muhalif olduğum için iftira atıyor

Parasına ‘çöküldüğünü’ iddia eden Fehmi Öztürk’ün "Soylu ve İçten beni öldürttürecek” sözlerine Cuma İçten’den yanıt geldi. 10Haber’e konuşan İçten “Muhalif olduğum için iftira atıyor. Kendi ortağı cumhurbaşkanının abisinin kayınbiraderi” dedi.

Gündem 31 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Cuma İçten(solda), Fehmi Öztürk(sağda)

50 milyon dolarlık mal varlığına ve 360 milyon dolar değerindeki kentsel dönüşüm ve AVM projesine “çöküldüğünü” iddia eden Fehmi Öztürk İçişleri Bakanına seslendi: “Soylu ve İçten beni öldürtecek, vakit geç olmadan önlem alın lütfen” dedi.

Fehmi Öztürk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabının altına yaptığı paylaşımda önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile daha sonra Gelecek Partisi’nde siyaset yapan eski AK Parti Milletvekili Cuma İçten’in kendisini öldürteceğini iddia ederek şöyle yazdı:

“Kamu düzeni için her kesim medyaya çağrı yapıyorum, sorumlu gazetecileri göreve davet ediyorum. Can güvenliğim tehlikede! Süleyman Soylu ve Cuma İçten beni öldürttürecek, Adalet Bakanı’na ve İçişleri Bakanı’na çağrıda bulunuyorum, vakit geç olmadan önlem alın lütfen… Ben yıllardır gerekli resmi müracaatlarımı yaptım. Dosyalar kapattırıldı, açık olanlar da engelleniyor! Bu ülke demokratik, laik, sosyal hukuk devleti. Sadece vatandaşlık görevini yerine getirmiş, ülkesine istihdam sağlamak, katma değer oluşturmak için, gecesini gündüzüne katan bir iş insanına, can güvenliği endişesi yaşatmaya, kimsenin hakkı yoktur diye düşünüyorum…”

Öztürk 21 Kasım 2023’te Cumhuriyet’e İstanbul ve Romanya’da inşaat sektöründe olduğunu, Çanakkale ve İstanbul’da otel işletmeleri bulunduğu belirtmiş, 2014 yılında Fırat Muşlu ile iş ortaklığına girdiğini anlatmıştı. Durak Plus Gayrimenkul A.Ş’nin Fırat Muşlu’ya ait olduğunu ve Beylikdüzü’nde 43 villadan oluşan projenin sermaye yetersizliği nedeniyle durduğunu söyleyen Öztürk “Bu projelere yüzde 50 hisse ile ortak oldum. Borçlarını ödedim, inşaatların devamı için gerekli finansmanı sağladım. Ancak bir süre sonra sağladığım para transferlerinin Durak Plus A.Ş. yerine Fırat Muşlu’nun kendisi ve kardeşleri adına kayıtlı hesaplarla 24. Dönem Ak Parti Diyarbakır eski Milletvekili Cuma İçten’e aktarıldığını gördüm. Beni yalancılıkla suçladılar ve bir takım kumpaslarla ortaklıktan ayrılmamın önüne geçtiler. Bu aşamada devreye Ak Parti Diyarbakır eski Milletvekili Cuma İçten girdi. Bilirkişi ve tahkim kurulları oluşturup Fırat Muşlu ile aramızdaki ihtilafı çözebileceğini söyledi. Tamamen düzmece, sahte bilirkişi ve tahkim kurulları oluşturdular, benden de tehdit ile çok yüksek bedelli senetler aldılar” demişti.

Paramount Otel’e “çökmeyen” kalmamışParamount Otel’e “çökmeyen” kalmamış

Konuyu mahkemeye taşıdığını, mahkemenin bilirkişi ile tahkim kararları ve tahkim kurulunca kendisinden alınan senetleri geçersiz saydığını, mahkeme kararının istinafta ve Yargıtay’da da onaylandığını belirten Öztürk “Sanki bu kararlar yokmuş gibi satın alınan bazı icra müdür yardımcıları aracılığı ile ve bazı savcıların da işbirliği ile geçersiz kılınan senetler işleme konmaya kalkışılarak otel ve bazı mallarımın satışına yeltendiler. Şimdi ilgili İcra Müdür yardımcısı ile C. savcısı yargılanmaktadır. İşte bu suç örgütü böylesine yargının içine sızmış durumda“ demişti.

Öztürk yaklaşık 50 milyon dolarlık mal varlığına el konduğunu ve ölüm tehdidi aldığını iddia etmişti.

İçten: ‘Muhalif olduğum için bu iftiraları atıyor’

10Haber’e konuşan Cuma İçten iddialara “Ben iktidara muhalif olmadan önce bu iddiaları dile getirmeyen Fehmi Öztürk ben muhalif olunca farklı işler çevirdi. Altı yıldır cumhurbaşkanının abisinin kayınbiraderi ile ortaklık yapıyor” sözleriyle yanıt verdi.

Fehmi Öztürk’ün Romanya’da Türkiye’ye dönerken Edirne Gümrük Kapısı girişinde otomobilinde uyuşturucu yakalandığını söyleyen İçten “Dikkat edilmesi gereken bu uyuşturucu meselesiyken 6-7 yıldır sistematik şekilde attığı iftiralar gündeme geliyor. 2018’de Fırat Muşlu ile yaşadığı sorun sebebiyle resmi bir tahkim kurulu oluşturulmuştu. Resmi statüsü olan bir barış masasıydı bu, avukatlar aracılığıyla  kuruldu. Bizim heyet raporunda Fehmi Öztürk’ün kendi şirketine 47 milyon dolar borçlu olduğu çıkınca maalesef bize saldırdı, iftiralar attı. Rapor onu haksız çıkardı ve konuyu mahkemeye devrettik. Daha önce Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi’nde onlarca insanın mağduriyeti oluşmuş, Romanya’ya gitmiş, orada da yüzlerce kişiyi mağdur etmiş. Süleyman Soylu, Abdülhamit Gül bakanlık yaparken övgüler dizen, bakanlıktan ayrılınca tersi durum sergileyen bir kişi. Fehmi Öztürk’ün beş yıldır ortaklık yaptığı kişi Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ağabeyi Mustafa Erdoğan’ın kayınbiraderi Yahya Birinci’nin oğlu Kadir Birinci. Benim Süleyman Soylu’yla bir irtibatım da yok. Ben altı yıldır muhalifim, siyaseti bıraktım, ama seçimlerden önce Millet İttifakı’yla çalıştım. Ben iktidara muhalif olmadan önce bunları dile getirmeyen Fehmi Öztürk ben muhalif olunca farklı işler çevirdi. Türkiye’de şu anda muhalif bir kişi birini tehdit etse hemen tepesine çökerler. Fehmi Öztürk elindeki belgeyi, tehdidi ortaya koysun. Telefon görüşmemiz mi var? Tape mi var? Bir kavgada adımız mı geçmiş? Mahkemelerde şüpheli mi olmuşuz?” diye konuştu.

‘Mağdur olan benim’

Fehmi Öztürk ile aralarında onlarca hakaret davası olduğunu belirten İçten “Onun dışında 2018’deki tahkim raporundan sonra ‘Cuma İçten beni kaçırdı, tehdit etti, vurdu, kırdı’ gibi iftiralarda bulundu. Savcılık bunlarla ilgili 14-15 tane takipsizlik kararı verdi. Benim muhalif kimliğimden dolayı iftiralarla ilgili suç duyurularından da sonuç alamadık. Mağdur olan benim” dedi.

Vali Gül, Yerlikaya ile Soylu’yu kıyaslar gibi: Yaklaşımı daha insancılVali Gül, Yerlikaya ile Soylu’yu kıyaslar gibi: Yaklaşımı daha insancıl

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.