İş makinesinin ezdiği kadın öldü: İkisi engelli altı çocuğu barakada yaşıyor

İstanbul'da altı çocuk annesi Filiz Sercan iş yeri sahibinin oğlunun kullandığı makinenin altında kalarak hayatını kaybetti. Annelerinin ölümünün ardından kirayı ödemekte zorlanan altı çocuk şimdi barakada yaşıyor.

Gündem 2 Temmuz 2024

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde yaşayan ve ikisi engelli altı çocuğu olan 43 yaşındaki Filiz Sercan geri dönüşüm merkezinde günlük yevmiyeyle çalışıyordu.

28 Mayıs sabahı işe gitti. İddiaya göre iş yeri sahibinin oğlu Muhammer T. kullandığı iş makinesiyle geri manevra yaptığı sırada Filiz Sercan’ı görmedi. Kadın aracın altında kalarak hayatını kaybetti.

Sercan’ın ölümünden sonra altı çocuğu kirayı ödeyemedikleri için oturdukları evden atıldı. Üstelik babaları da cezaevindeydi.

Ailenin yakınlarının yardımıyla çocuklar için bakara yapıldı. Burada yaşam mücadelesi veriyorlar.

Muhammet T. olayın ardından tutuklandı ama bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘Sokakta kaldık’

Filiz Sercan’ın kızı Bahar Sercan yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Annemle birlikte ben de orada çalışıyordum. Kepçe geri geri geldi, anneme çarparak altına aldı. Sonrasında polis, savcı, sağlık ekipleri geldi. Olay zaten sabah 08.30’da oldu. Anneme vuran kişi şu an dışarıda. Durumumuz olmadığı için kirayı ödeyemedik, o yüzden ev sahibi bizi dışarı atmak zorunda kaldı. Altı kardeşimle sokakta kaldım. Adaletin yerini bulmasını istiyorum.”

‘Bu çocukların gelecekleri yok’

Ölen kadının yeğeni Emre E. ise şunları söyledi:

“Kendisi sabah işe gidiyor. İş kazası geçiriyor, halam çalışırken orada bulunan kepçe operatörü geri geri geldiği sırada görmeyerek halamı eziyor. Halam orada vefat etti. O kişi tutuklandı. Tutuklandıktan sonra bayram arifesinde tahliye edildi. Altı çocuk ortada kaldı. Çocuklar mağdur, yanımızda kalıyor. Akrabalar, eş dost yardım ediyor. Gereken neyse yapılmasını istiyoruz. Karşı taraf hiçbir şekilde bu çocuklara yardımcı olmadı. Bu çocuklar mağdur oldu. Biri fiziksel engelli diğerinin gözleri görmüyor. Çocuklar şu an burada kalıyor, okul çağında bu çocuklar. Komşular izin verdi. Kendi imkânlarımızla baraka gibi bir yer yaptık. Yeme içme işlerini biz tedarik ediyoruz ama nereye kadar… Bakıma muhtaç bu çocuklar. Anneleri öldü, gelecekleri bitti çocukların. Biz anlamadık, kazadan sonra kişi 10 gün tutuklu kaldı. Tahliye edildi. Orada biri ölmüş, dava açılmadan duruşma yapılmadan tahliye edilmesini anlamadım. Elini kolunu sallayarak çıktı. Bu çocuklar mağdur oldu.”

Öte yandan fabrika yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.