Ölüm her yerden geldi: İki günde tam altı işçi hayatını kaybetti

Türkiye'de yalnızca 2024 yılı ağustos ayında en az 179 işçi hayatını kaybetti. Son iki gün içindeyse beş farklı ilde en az altı işçi iş kazasında yaşamını yitirdi.

Gündem 26 Eylül 2024
Temsili fotoğraf.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) ağustos ayı raporuna göre en az 179 işçi, yılın ilk sekiz ayındaysa en az 1201 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. İşçiler en çok sanayilerde ve inşaatlarda ölüyor. Yalnızca ağustos ayında 63 işçi sanayi, 47 işçi inşaat, 39 işçi tarım ve 30 işçi hizmet sektöründe hayatını kaybetti. Özellikle bu yıl sanayi sektöründeki işçi ölümlerinde hızlı bir artış söz konusu.

Eylül ayında da değişen bir şey yok. Neredeyse her gün bir işçinin iş kazasına kurban gittiği haberleri görüyoruz. Son iki günde Manisa, Mersin, Kütahya, Gaziantep ve Gümüşhane’de en az altı işçi hayatını kaybetti.

Manisa: Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

İlk ölüm haberi dün Manisa’dan geldi. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaatı devam eden bir plastik fabrikasının atık su altyapısı için yürütülen kazı çalışmalarında göçük altında kalan bir işçi hayatını kaybetti.

Göçük oluştuktan sonra olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri toprak altında kalan 46 yaşındaki Erdal Gürbüz’ün cansız bedenine ulaştı.

Mersin: İnşaatta yüksekten düşüp öldü

Dün hayatını kaybeden bir başka işçi de Mersin’de çalıştığı inşaatta yüksekten düşüp öldü. Mersin Mezitli’de Merkez Mahallesi 52136 Sokak’ta bir inşaatta çalışan işçinin ismi henüz öğrenilemedi.

İşçi ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kütahya: Bir günde iki iş cinayeti

Kütahya’da dün bir günde iki farklı iş cinayeti meydana geldi.

Simav ilçesine bağlı Karacaören köyünde 18 yaşındaki Ramazan Göktepe tarlaya çalışmaya gittiği sırada traktörün uçuruma devrilmesiyle yaşamını yitirdi.

Altıntaş ilçesinde bulunan Pınarcık köyündeyse çift sürmek üzere tarlasına giden Süleyman Kule’nin kullandığı kabinsiz traktör devrildi ve Kule kabinsiz traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

Gümüşhane: Elektrik akımına kapıldı, kurtarılamadı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde de bir inşaat işçisi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Beton mikseri operatörü olan 36 yaşındaki Ömer Alper beton dökme işlemi sırasında elektrik akımına kapılarak ağır yaralandı.

Ömer Alper olaya şahit olan işçilerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle Şiran Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

İnşaat şirketinin yetkilileri gözaltına alındı.

Gaziantep: Üstüne vinç düştü

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde üzerine vinç düşen işçi hayatını kaybetti. Narlıtepe Mahallesi 10109’uncu sokakta bir inşaatın çalışma sahasında kimliği öğrenilemeyen operatörün kullandığı vinç inşaat işçisi Furkan Bozkurt’un üstüne düştü.

Bölgeye gelen sağlık ekipleri Bozkurt’un olay anında hayatını kaybettiğini belirledi.

Bozkurt’un cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken vinç operatörü ve diğer iki kişiyi gözaltına alındı.

Kayseri'de elektrik akımına kapılan işçi yaşamını yitirdiKayseri’de elektrik akımına kapılan işçi yaşamını yitirdi

Milletvekilinin madenine işçilerin hayatından bakın: Su boğazlarına kadar, maske rütbeye göre, hastalanan kapı dışarıMilletvekilinin madenine işçilerin hayatından bakın: Su boğazlarına kadar, maske rütbeye göre, hastalanan kapı dışarı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.