İşçiye hakaret edip elindekileri fırlatmıştı: O patrona inceleme

Tezcan Galvaniz fabrikasının patronu Saadettin Tezcan'ın bir işçiye elindekileri fırlatıp hakaret etmesi tepkilerin odağında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olayla ilgili inceleme başlattı.

Gündem 3 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Tezcan Galvaniz bir süredir işçilerin dile getirdiği rahatsızlıklarla gündemde. Kartepe Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikada işçiler iki hafta önce sabah saatlerinde iş bırakmıştı. Sebebi işverenin kışlık kıyafet vermemesi ve kötü çalışma koşulları. Bu nedenle işçiler de sabah 08.00’de vardiyaya gitti ama işbaşı yapmadı. Özgür Kocaeli Gazetesi’nin haberine göre işçiler kışın ortasında yazlık elbiselerle üretim yapmak zorunda kaldıklarını ve soğuktan çalışamaz hale geldiklerini söyledi. İşveren ise işçilerin polis zoru ile fabrikadan çıkartılmasını istedi. Üstelik çözüm de önerdi: Kıyafetleri sendika versin. Geçen yılın Aralık ayında da  yine aynı sorun yaşanmıştı.

Şimdilerde Tezcan Galvaniz yine işçi hakkı ihlaliyle gündemde. Dün sosyal medyada yayılan bir görüntüdeki fabrikanın patronu Saadettin Tezcan bir işçiye hakaret edip elindekileri fırlatması tepkilerin odağında. Bu şiddeti başlatan olayın ne olduğu henüz bilinmiyor ama işçinin üzerine yürüyen patrona tepki büyük. Öyle ki işçilerin şikayeti üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olayla ilgili iki müfettiş görevlendirdi.

Bu Saadettin Tezcan’ın ilk vukuatı da değil. Tezcan hakkında 2018 yılında altı işçi açıklama yapmış ve kendilerine küfür ettiğini söylemişti. O dönem istifa dilekçelerini fabrika yönetimine sunan altı işçiden biri olan ve 11 yıldır fabrikada çalışan Fatih Karakadılar “Biz güvenliğin önünde bekliyorduk. Her zaman toplandığımız yer burası. Patron Sadettin Tezcan yanımıza gelerek ‘sizin burada ne işiniz var’ diyerek hakaret ve ağır küfürler etti. Biz fabrikadan ayrılarak notere gittik ve dilekçelerimizi yazdırdık. Dilekçeleri fabrika yönetimine gönderdik. Biz istifa ettikten sonra patron hakaret ederek üç kişiyi daha işten kovmuş” demişti.

Kadıköy'de panik anları: Yıkılan binanın enkazında işçi sıkıştıKadıköy’de panik anları: Yıkılan binanın enkazında işçi sıkıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.