IŞİD’in çökertilen hücre evinde hatıra İsrail parası

IŞİD'in Türkiye yapılanmasında yer alan ve hücrenin en kilit halkasını oluşturan “Ebu Leys” kod adlı Muhammad Hilaf İbrahim İbrahim'den üstüne not yazılmış İsrail parası çıktı.

Gündem 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İŞİD'in hücre evinde İsrail parası ele geçirildi.

Güvenlik ve istihbarat birimlerinden elde edilen bilgilere göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Türkiye’deki sinagog ve kiliseler ile Irak Büyükelçiliği’ne saldırı hazırlığındaki üçü terör örgütü IŞİD’in sorumlusu toplam 32 şüpheli yakalanmış, sansasyonel eylem arayışındaki hücre nihai hedefine ulaşamadan çökertilmişti.

Örgütün Türkiye yapılanması olarak açıklanan Selman-ı Farisi Taburu adlı hücrede istihbarat sorumlusu olduğu belirlenen “Abu Yakin el-Iraki” kod adlı Micbel el-Şuveyhi ve Irak Büyükelçiliği’ne yönelik saldırı tasarladığı öğrenilen “Abdullah el-Cumeyli” kod adlı terörist İyheb Elani ile beraber aynı operasyonda yakalanan, kilise ve sinagoglara saldırının planlayıcısı “Ebu Leys” kod adlı Muhammad Hilaf İbrahim İbrahim’in üstünden çarpıcı bir belge çıktığı öğrenildi. Hücre sorumlusundan ele geçen deliller arasında İsrail parası olan 50 yeni şekel çıktı. Bir yüzünde İngilizce kaleme alınmış “Muhammed’e İsrail’den hatıra” anlamına gelen “Souvenir for Muhammad from Israel” yazılı not, diğer yüzünde imza içeren paranın hücre üyesine nasıl verildiği ise bilinmiyor.

25 kişi hapse atıldı

Üç terörist ve onlarla bağlantılı oldukları belirlenen 29 şüpheli MİT’in Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordineli çalışmalarıyla İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bolu, Düzce, Kırşehir, Konya, Sakarya ve Samsun’da eş zamanlı düzenlenen yakalanmıştı. Örgüte ait çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği operasyonun sonunda MİT ve emniyet güçlerince çapraz sorguya alınan 32 kişilik hücrenin 25’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Mahkeme tarafından bir şüpheli için konutu terk etmeme şeklinde olmak üzere toplam beş kişi için adli kontrol hükümleri uygulanmış, iki şüpheli sınır dışı işlemleri için ilgili birimlere sevk edilmişti.

IŞİD'liler sinagog ve kiliselerde keşif yapmışIŞİD’liler sinagog ve kiliselerde keşif yapmış

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.