İstanbul trafiğinde çakar denetimi: ‘Herkes kendi yolunda gitsin’

İstanbul trafiğinde çakarlı araçlara denetim yapıldı, belgeler incelendi. Tahsis belgesi olmayanlara ceza kesilirken sürücüler de polis ekiplerine memnuniyetini aktardı. Bir sürücü sahte çakarların insanların hakkını yediğini söyleyerek 'Herkes kendi yolunda gitsin' dedi.

Gündem 7 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Çakarlı araçlar uzun zamandır Türkiye’nin gündeminde. Trafikte geçiş üstünlüğü sağlayan çakara sahip araçların sayısındaki artış özellikle İstanbul’da vatandaşların dikkatini çekiyordu. Dün İstanbul’da polis trafikteki çakarlı araçlara denetim gerçekleştirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin, TEM Otoyolu Levent katılımı, Ankara istikametinde yaptığı denetimde çakarlı araçlarda bulunması gereken belgeler tek tek kontrol edildi. Tahsis belgesi bulunmayan araçlara usulsüz çakar ve siren bulundurarak emniyet şeridini kullanmaktan 4 bin 64 lira idari para cezası uygulandı. Denetimler sırasında trafikte bulunan sürücüler de denetimlerin arttırılması gerektiğini söyledi.

‘Herkes kendi yolundan gitsin’

Kontrollerin yapıldığını görerek görevli polis memurlarına teşekkür eden Volkan Demir isimli bir sürücü, “Yapılan denetimlerden dolayı gayet memnunuz, yapsınlar. Herkes kendi yolunda gitsin, Ambulans gibi acil gitmesi gerekenler de emniyet şeridini kullanabilsinler. Beni çok etkilemiyor ama çok insanın hakkının yendiğini düşünüyorum. Nitekim 50-60 liraya alınıp takılan lambalar” dedi.

‘Kime yol vereceğiz?’

Yaşar Gülcihan ise, “Ceza yazsınlar, en iyisini yapıyorlar. Adı üstünde usulsüz zaten. Bu ara pek denk gelmiyorum, eskisi kadar yok” diye konuştu. Taksici İbrahim Süzgün “Denetimler yapılsın çünkü çok sahtekar var. Biz de memurlarımızdan yanayız, böyle şeylere de karşıyız. Ben trafikte çok denk geliyorum. Senelerdir bu işi yaptığımız için fazla kâale almıyoruz. Ben genelde yol vermiyorum. Kime yol vereceğiz? Kime yol vermeyeceğiz? Ambulans, polis, memur bunlar zaten başta gelen araçlar. Benim bildiğim kadarıyla her arabaya takmasalar da 100 arabadan 50’sine çakar takıyorlar. Devlet memuruyum diye geçiniyorlar. Sen bizim yerimizde olsan yol verirsin, bizde yol veriyoruz ama bazen de vermiyoruz” diye konuştu.

İçişleri Komisyonu'ndan Yerlikaya'ya ziyaret: CHP'den 'Soylu ile gitmeyiz' restiİçişleri Komisyonu’ndan Yerlikaya’ya ziyaret: CHP’den ‘Soylu ile gitmeyiz’ resti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.