İstanbul Üniversitesi’nde kapı eylemi: ‘Bir tek bize mi kapalı!’

İstanbul Üniversitesi öğrencileri tüm yerleşkelerinin rektörlük kararıyla kapılarını ziyarete açmasını protesto etti. Öğrenciler bu kararla cihatçıların da kampüse girebileceğini söyledi.

Gündem 21 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Üniversitelerin halka açılması adı altında kapılarını tüm yabancılara açan en köklü üniversitelerden İstanbul Üniversitesi’nde dün öğrenciler isyandaydı.

Beyazıt Kampüsü önünde toplanan öğrenciler üniversitelerinin ziyarete açılmasını protesto etti.

“Bu kapı sadece öğrenciye kapalı,” “Osman elini üniversiteden çek,” “Yaşasın öğrenci dayanışması” sloganları atan öğrenciler kampüsün ana kapısına yürüyüşe geçti.

Polisler ana kapıya uzak bir noktada açıklama yapmalarını isteyerek öğrencileri engellemeye çalıştı. Öğrenciler ise polis kalkanlarını aşarak kampüs ana kapısı önünde rektörün kararına karşı forum düzenledi, halay çekti.

‘Güvenlik açığı olan bir ticarethane’

Grup adına açıklama yapan bir öğrenci rektörlüğün bu kararının hem üniversitenin ticarileşmesi hem de büyük bir güvenlik açığı oluşması anlamı taşıdığını söyledi:

Öğrenciler geçen hafta da açıklama yapmış, ticarethane değil üniversite istediklerini söylemişlerdi. Öğrenciler şu sözlerle uygulamaya karşı çıkmıştı:

“Burada turistlerin girmesi dinci gericilerin, cihatçıların girmesi demek, kadınların, İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin yaşamını tehlikeye atmak demektir.”

İstanbul Üniversitesi kapılarını halka açıyorİstanbul Üniversitesi kapılarını halka açıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.