İstanbul Valisi, Türkler ve yabancıların suç oranlarını açıkladı

İstanbul Valisi Davut Gül, gözlerin çevrildiği Esenyurt’ta suç oranının düştüğünü iddia etti ve  kaçak göçmen tartışmasına girdi: ‘Şehir genelinde 100 Türk vatandaşından 6'sı suç işliyorsa, 100 yabancıdan 1 yabancı suç işliyor.’

Gündem 6 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Son birkaç haftadır ülke genelinde özellikle de İstanbul’da artan şiddet olaylarının ardından İstanbul Valisi Davut Gül, açıklama yaptı.

Esenyurt’taki tekel bayisi olayının üstünden çok fazla zaman geçmemişken İstanbul Valisi Davut Gül, yaptığı açıklamada Esenyurt’taki suç oranının geçen seneye göre yüzde 9 azaldığını söyledi.

Türkiye, geçen günlerde İstanbul Esenyurt’ta gerçekleşen tekel bayisi baskınını konuşmaya devam ediyor. Baskına gelen 4 kişi,  2 kişiyi öldürmüş, 1 kişiyi yaralamıştı.

Fatih’te basın kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Gül’ün konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

‘Suçlar, ruhsatsız silahlarla işleniyor’

“Bireysel silahlanmayla, ruhsatlı silahları birbirinden ayırmak lazım. Evet, ruhsatlı silahlar da bireysel silahlanma ama bir ruhsatı var. Suç işleme oranlarına baktığımızda ruhsatlı silahlar neredeyse yok denecek kadar az. Ama ruhsatsız olarak bireysel silahlanma olabiliyor. Bununla ilgili de gerek şok uygulamalarında, gerek alanları kapatarak emniyet, jandarmanın yaptığı uygulamalarda çok sayıda silah ele geçiriliyor.”

‘Göç politikamız adalet ve merhamet eksenli’

“Her şeyin nizamı var. Uyuşturucu, terör, cinsel taciz ve benzeri suçlara karıştıysa bunu da sınır dışı ediyoruz. Dolayısıyla da bizim göç politikamız merhametin eksen, adalet eksenli, kimseye zulüm değil. Kimsenin burada başıboş dolaşmasına da müsaade etmiyoruz. Bu uygulama devam ettiği müddetçe ki böyle bir politika var devam edecek. Şehir genelinde 100 Türk vatandaşından 6’sı suç işliyorsa aynı sayıyla oranlarsak 100 yabancıdan 1 yabancı suç işliyor.”

Tekel vahşeti bir tesadüf mü... Yoksa Esenyurt şiddetin yeni odağı mı?Tekel vahşeti bir tesadüf mü… Yoksa Esenyurt şiddetin yeni odağı mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.