İstanbul’da 16 yaşında bir çocuk sokak ortasında akranını vurdu

Beyoğlu'nda 16 yaşında bir çocuk arkasından konuştuğunu iddia ettiği aynı yaştaki arkadaşını bacağından silahla vurdu. Emniyette dokuz suç kaydı bulunan çocuk "kasten yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gündem 12 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Olay kameralara yansıdı

Türkiye için korkutucu tabloyu geçen günlerde Adalet Bakanlığı paylaştı. Bakanlığın 2023 yılı istatistiğine göre cumhuriyet başsavcılıklarına gelen dosyalarda Türkiye’deki her 50 çocuktan biri için suça sürüklenen çocuk dosyası bulunduğu ortaya çıkmıştı.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki olay istatistiklerdeki bu sayıların ne ifade ettiğini anlatacak nitelikte. Piyalepaşa Mahallesi’nde geçen hafta salı günü saat 16.00 sıralarında akran dehşeti yaşandı.

Vahim tablo: Suça sürüklenen çocuk sayısında büyük patlamaVahim tablo: Suça sürüklenen çocuk sayısında büyük patlama

16 yaşındaki A.K. isimli çocuk arkasından konuştuğunu öne sürdüğü aynı yaştaki arkadaşı M.N.T.’nin peşine düştü. Sokakta denk gelen çocuklardan A.K., yanında getirdiği silahla M.N.T.’ye ateş etti.

M.N.T. bacağından yaralandı, saldırgan A.K. koşarak olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından M.N.T. ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis çalışmalarının sonucunda saldırganın emniyette dokuz suç kaydı bulunan 16 yaşındaki A.K. olduğunu tespit etti. A.K. bir sokakta olayda kullandığı silahla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

İfadesi alınan A.K. “Arkamdan konuşup dedikodumu yapıyordu. Ben de gördüğüm yerde vurdum” dedi.

Adliyeye sevk edilen A.K. çıkarıldığı mahkemece “Kasten yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Henüz 14 yaşında bir kız çocuğu, bugüne kadar 50 suça karıştıHenüz 14 yaşında bir kız çocuğu, bugüne kadar 50 suça karıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.