İstanbul’da IŞİD operasyonu: 13 gözaltı

İstanbul'da sabah saatlerinde eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar IŞİD içinde faaliyet yürütmekle suçlanıyor.

Gündem 23 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Temsili operasyon görüntüsü

Türkiye IŞİD’in sınır bölgelerinde ve büyükşehirlerdeki saldırıları nedeniyle ciddi tehditlerle karşı karşıya. Bu da IŞİD’e yönelik polis operasyonlarını artırdı. Özellikle İstanbul’da Santa Maria Kilisesi’nde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıdan sonra polisten neredeyse her gün yeni bir operasyon geliyor. Muhalefet ise bu kişilerin neden saldırıya geçmeden önce tespit edilmediğini eleştiriyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosu yine soruşturma başlattı ve IŞİD’e yönelik operasyon düzenlendi. IŞİD içinde faaliyet yürüttükleri yönünde bilgi bulunan 13 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Vali PKK’dan IŞİD’e, dört ayda yapılanları anlattı: 576 operasyon 1256 şüpheliVali PKK’dan IŞİD’e, dört ayda yapılanları anlattı: 576 operasyon 1256 şüpheli

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önce şüphelilerin adreslerini tespit etti ve bu sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

İki hafta önce de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 56 kişinin IŞİD operasyonunda gözaltına alındığını duyurmuştu. Yerlikaya’nın açıklamasına göre operasyonlar Şanlıurfa, Konya, Denizli ve Hatay’da düzenlendi. Şanlıurfa ve Konya’da gözaltına alınan 45 kişinin IŞİD’e üye kazandırmaya çalışıp atış talimi ve örgütsel eğitim yaptırdığı, geçmişte örgüt üyesi olup Türkiye’ye illegal yollarla gelenlere yer temin ederek lojistik destek sağladıkları tespit edilmişti.

Hatay’da düzenlenen operasyonda da IŞİD ve El Kaide içinde silahlı olarak faaliyet gösterdikleri, suikast ve patlayıcı madde eğitimi aldıkları tespit edilen 10 şüpheli yakalandı. Denizli’de IŞİD bağlantılı olduğu gerekçesiyle mal varlığı dondurulan, IŞİD’in etkin olduğu çatışma bölgelerine para aktardığı tespit edilen bir şüpheli gözaltına alındı.

Dört ilde IŞİD operasyonu: 56 gözaltıDört ilde IŞİD operasyonu: 56 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.