İstanbul’daki evsizler misafirhanelere yerleştiriliyor

İstanbul Valiliği, sokakta yaşayan insanları misafirhanelere yerleştirmek için çalışma başlattı. Şimdiye kadar 69 evsiz misafirhanelere yerleştirilirken Valilik, "Evsizler hakkında 112 Acil Hattı'na bilgi vermelerini bekliyoruz" dedi.

Gündem 26 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstanbul’da farklı ilçelerdeki birçok durakta ya da yol kenarında evsiz insanların yaşadığını görmek mümkün. Özellikle kış aylarında soğuktan korunmak için evsizler metrolarda kalıyor ancak derme çatma kulübelerde yaşamını sürdürmeye çalışanlar da var. İstanbul Valiliği de yeni bir çalışma başlatarak evsizleri kalıcı olarak kamu misafirhanelerine yerleştirdi ve bu kapsamda ilk uygulamayı da 23 Eylül’de yaptı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının evsizler için oluşturduğu merkezlere yerleştiren insanların sayısı ise 69. Kullandıkları baraka ve kulübe gibi yerlerin ekipler taraflarından toplandığını da söyleyen Valilik, “Evsiz vatandaşlarımızın sağlık sorunları bulunuyorsa tedavi ve rehabilitasyon süreçleri takip edilecek. Talep eden evsizler, meslek edindirme kurslarına alınarak meslek edinmeleri sağlanacak. İstanbul Valiliğinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalar Emniyet, Jandarma, Zabıta ve Sosyal Hizmet ekipleri tarafından gerçekleştirilecek. Çalışmayla, İstanbul’daki ‘evsiz’ sorununun kalıcı olarak çözülmesi hedeflenmektedir” açıklamasını yaptı.

Açıklamada, “Bütün İstanbullulardan evsiz vatandaşlarımızın sıcak bir ortamda hayat sürebilmeleri için çevrelerindeki evsizler hakkında 112 Acil Hattı’na bilgi vermelerini bekliyoruz” denildi.

Bir Amerikalı turist İstanbul’da dayak yese…Bir Amerikalı turist İstanbul’da dayak yese…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.