İmamoğlu’ndan Kurum’a ‘sekiz kilometre’ yanıtı: Özür dileyecekler

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Kurum sekiz adım atıp İBB Başkanı İmamoğlu'nun sekiz kilometre metro yaptığını iddia etmişti. İmamoğlu bu konuşmayı hatırlattı, bunun yalan olduğunu söyledi, 'Hadlerini bilecek, özür dileyecekler' dedi.

Siyaset 18 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yerel seçimlere kısa süre kala miting ve açılışları hızlandırdı. İki gün arayla iki metro açılışı yapan İmamoğlu bugün de Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın açılış töreninde konuştu. Burada Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum’a ve iktidar cephesinden gelen açıklamalara tepki gösteren İmamoğlu beş yılda 65 kilometre metro ile 62 istasyonu hizmete sunduklarını belirtti. Bunun tarihi bir rekor olduğunu belirten İmamoğlu kendisinden önceki yönetimi eleştirdi.

Ataköy – İkitelli metro hattını kendilerinden önceki yönetimin başlattığını anlatan İmamoğlu bunu önemsediğini, ancak onların süreci doğru yönetemediğini söyledi. Söz konusu hattaki çalışmaların kısmen durdurulduğunu belirten İmamoğlu “2019 göreve geldiğimizde 10 metro hattında da çalışmalar durdurulmuştu. Bunlar finansman ve mühendislik tasarım sorunları çözülmeden alelacele başlanmış projeler olduğu için yürütülemedi. Kimilerinin aylarca, yıllarca durdurulmuş olması dünya tarihine geçecek bir skandaldır” dedi.

İmamoğlu’nun hedefinde ‘8 kilometre’ çıkışı yapan Kurum da vardı. Kurum sekiz adım atıp İmamoğlu’na “Sekiz kilometre metro yaptın” demişti. İmamoğlu ise kendi yönetiminden önceki 25 yıllık AK Parti yönetimine atıfta bulunarak o dönemde yapılan 122 kilometre metro hattının yarısından fazlasını beş yılda yaptıklarını söyledi. “Beş yılda 25 yıla bedel iş yaptık, bunun için çıldırıyorlar. Sekiz kilometre yalanını ortaya atanlar hadlerini bilecek, özür dileyecekler. Beni bırakın, yerin altında on binlerce insan ter akıttı. Onlardan özür dileyecekler” diyen İmamoğlu ancak böyle diyenlerin özür dilemeyeceğini, çünkü yüzleri olmadığını savundu.

2019 yerel seçiminde kendisine mazbata verilmemesini ve seçimin tekrarlanmasını hatırlatan İmamoğlu “Hatırlıyorsunuz, İstanbul seçimini iptal ettiler, demedikleri lafı bırakmadılar. Yalancı dediler, hırsız dediler, terörist dediler. Ondan sonra da ‘Siyaseten söyledik’ dediler. İstanbul bu siyaset anlayışını 31 Mart’ta tarihe gömecek. İstanbul bu siyaset anlayışına bırakılmaz. Beş yılda 25 yıla bedel iş yaptık. Her metroya bir şey katıyoruz. Durağın üstünde bir kreş bitiriyoruz ve durakta da kent lokantası açıyoruz. Biz 10 yılda 50 yıla bedel iş yapacağız” dedi.

İmamoğlu kürsüde mikrofonu Mustafa Kemal’e verdi: Her şey çok güzel olacakİmamoğlu kürsüde mikrofonu Mustafa Kemal’e verdi: Her şey çok güzel olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.