HEDEP yerel seçim tavrını açıkladı: Doğu’da aday çıkaracağız, Batı’da ittifaklara açığız

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin yerel seçimlerde izleyeceği yol haritasına dair ipuçları verdiği açıklamasında, "Doğu'da kazanan Batı'da kaybettiren pozisyon yerine, bölgede de batıda da kazanan bir pozisyonda olmamız gerektiğini destekliyoruz" dedi.

Siyaset 13 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yaklaşan yerel seçimler öncesi partisinin izleyeceği yol haritasına dair konuştu. Ankara’da düzenlenen ‘Demokratik Yerel Yönetimler Konferansı’nda konuşan Bakırhan, “Önümüzdeki dönem en başta kayyum atanan belediyeleri özgürleştireceğiz. Yine AKP’nin kötü yönettiği belediyeleri alacağız. Birinci ve ikinci sırada geldiğimiz bütün kentlerde kendi adaylarımızı en geniş konsensüsle, en kapsayıcı belediye eş başkan, belediye ve il genel meclisi adayları olacak şekilde birlikte belirleyeceğiz. Batıda ise ittifaklara açık olduğumuzu burada huzurlarınızda kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Bu herhangi bir ittifakta kesin olarak yer alacağımız anlamına gelmemeli. Halkımızın işine gelmeyen, halklarımızın ve emekçilerimizin işine gelmeyen ittifaklar bize dayatılırsa seçeneksiz değiliz. En iyi ve güçlü adaylarımızla 3. yol siyasetimizi yerel seçimlerde hayata geçirebilecek hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız” dedi.

Arka kapı demokrasisi iddiaları

Gazeteci Deniz Zeyrek HEDEP ile Ak Parti arasında ‘arka kapı diplomasisi’ başladığını iddia ederek “Bakmayın Demirtaş’a selam çaktı diye eleştiriyorlar. Doğrudan bir arka kapı diplomasisi başlamış vaziyette. Ben gözümle gördüm, iki HEDEP yöneticisi, çok sözü dinlenen, en popülerleri diyeyim hatta, aynı arabaya bindiler ve iktidardan önemli bir isimle görüşmeye gittiler” demişti.

Eş Başkan Bakırhan, bu iddialar hakkında konuşmasa da yerel seçimlerde birçok toplantı yaptıklarını belirterek “Bir önceki dönemin eksik ve yetersizliğini ortaya çıkararak onun üzerinden kendimize bir yol ve hat belirledik. Bu toplantılarda halkımız yerel seçimler için de çok önemli değerlendirmeler ve öneriler sundu. Yerelde bizler kaybettiren konumda olmamalıyız, bu kadar ödenen bedel ve çaba sonrasında bulunduğumuz her yerde irademizin yönetimlere yansımasını istiyoruz dediler. Bizler dolaylı olarak herhangi bir ittifak tarafı olmak zorunda değiliz dediler. Eğer bir ittifak yapılacaksa bu ittifakın açık ve şeffaf bir şekilde kamuoyunun gözü önünde yapılmasını istiyoruz dediler. Batıda ve bölgede kazanan pozisyonda olacağız. Kısacası bölgede kazanan batıda kaybettiren pozisyon yerine, bölgede de batıda da kazanan bir pozisyonda olmamız gerektiğini söylediler. Biz de aynı şeyi tekrar ediyoruz” diyerek seçim kararlarının kamuoyu önünde tartışılacağını belirtti.

Meclis’te küfür gerginliği: HEDEP kürsüyü işgal ettiMeclis’te küfür gerginliği: HEDEP kürsüyü işgal etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.