Herkes bu hediyeleri konuşuyor: AK Partili ve CHP’li adaylar neler dağıttı

Yerel seçimlere günler kala adaylar seçmeni kazanmak için yoğun çaba içinde. Bu çabanın bir ayağı hediye ve promosyonlar. AK Parti ve CHP'li adayların vatandaşı etkilemek için dağıttığı birbirinden ilginç seçim hediyelerini sizler için derledik.

Siyaset 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye 31 Mart’ta yerel yöneticilerini seçmek için sandığa gidecek. Yurt genelinde 30 büyükşehir, 51 il belediyesi ve 922 ilçe belediyesi için adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Seçimlere girmeye hak kazanan 36 siyasi partinin adaylarının yanı sıra çok sayıda bağımsız aday da yerel seçim yarışında. AK Parti 2019 yerel seçimlerinden 15 büyükşehir, 24 il ve 535 ilçeyi kazanarak birinci çıkmıştı. İkinci parti ise 11 büyükşehir, 10 il ve 191 ilçe belediyesi kazanan CHP olmuştu. Bu iki partinin adayları önümüzdeki seçimler için de yoğun bir çaba içinde. Adaylar seçim bölgelerinde vatandaşla buluşuyor, il ya da ilçenin futbol takımının maçına gidiyor, pazarda önlük giyip kıraathanede kağıt oynuyorlar. Bu alışılmış seçim çalışmalarının yanı sıra adaylar vatandaşlara hediye dağıtmayı da es geçmiyor. CHP’li ve AK Parti’li adayların dağıttığı hediyeler zaman zaman sosyal medyada da gündeme geliyor. Hediye paylaşımlarının altındaki yorumlar ise çok farklı. Kimi hediyeler için olumlu konuşurken kimileri de ağır eleştiriler yapıyor. AK Parti’li ve CHP’li adayların dağıttığı birbirinden ilginç hediyeleri sizler için derledik.

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur sabah işe gitmek için evden çıkan çalışanlara bekledikleri duraklarda sıcak çorba dağıttı.

AK Parti İBB adayı Murat Kurum da Eyüpsultan Camii’nde sabah namazının ardından vatandaşlara çorba dağıttı.

Kurum Üsküdar’da tepsi ve mutfak önlüğü dağıttı.

Kurum aynı meydanda daha önce simit de dağıtmıştı

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol İzzet Baysal Caddesi’nde karanfil dağıttı.

AK Parti Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer de vatandaşlara karanfil dağıttı.

CHP Eyüpsultan adayı Mithat Bülent Özmen ise evlere kıyma dağıttı. Özmen’in seçim hediyesine sosyal medyada tepkiler geldi.

CHP Ataşehir adayı Onursal Adıgüzel “Zikirmatik ile İmsakiye” dağıttı. Ramazan ayı yaklaştığı için hediyeyi isabetli bulan da oldu, dini siyasete karıştırmakla eleştiren de…

AK Partili Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım Ümraniye Oto Sanayi Sitesi’nde balık ekmek dağıttı.

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk konteyner kentlere yardım kolileri gönderdi. Bazı depremzedeler sosyal medyada ‘Deprem zamanı neredeydiniz’ diye tepki gösterdi.

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş’ın belediye aracıyla seçim hediyesi dağıtmasına da tepkiler geldi.

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım bez çanta içinde broşür, çay ve kahve dağıttı.

AK Parti Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu isminin yazılı olduğu kupa dağıttı.

CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin polar dağıttı.

CHP’nin Bolu Belediye Başkanı ve adayı Tanju Özcan resminin ve isminin basılı olduğu duvar saati hediye etti.

AK Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Mehmet Çerçi kolonya ve kesme tahtası dağıttı.

Son seçim hediyesi ise İYİ Parti’den… İYİ Parti Eyüpsultan Belediye başkan adayı Emel Bilenoğlu pazarda vatandaşa birer kilo patates dağıttı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.