Hatay’daki sözleri hâlâ tartışılan Erdoğan’dan oya göre hizmet suçlaması

‘Merkezi yönetimle yerel yönetim uyumlu olmazsa oraya Hatay gibi hizmet gitmeyeceğini’ söyleyerek ‘oya göre hizmet’ tartışması başlatan Erdoğan dün CHP’yi ‘Oy yoksa hizmet yok’ demekle suçladı.

Siyaset 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan depremin yaralarını hâlâ saramayan Hatay’da 4 Şubat’ta yaptığı konuşmada, “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı” ifadelerini kullanmış, muhalefet bu sözleri “Hatay’ın cezalandırıldığının itirafı” olarak değerlendirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’da düzenlenen mitingde muhalefetten gelen bu eleştirileri tersine çevirmeye çalıştığı ve muhalefetin kazandığı belediyelerde kendisine oy vermeyen vatandaşlara hizmet götürmediğini ima etti:

“Bizde CHP’li belediye başkanları gibi ‘oy yoksa hizmet de yok’ diye milleti açık açık tehdit etmek olmaz. Meselenin trajikomik tarafı CHP’nin sadece oy vermeyenlere değil, yüksek oranlarda oy veren il ve ilçelerimize dahi hizmet etmemesidir. Beceriksizlik, iş bilmezlik, ideolojik bağnazlık bunları öyle bir esir almış ki nereye el atsalar orası adeta kuruyor, çöküyor, çürüyor. CHP’nin idare ettiği illerimizde vatandaşlarımız bırakın vizyonel projelerle tanışmayı, klasik belediyecilik hizmetlerini dahi almakta zorlanıyor. Düşünebiliyor musunuz? Millet görev vermiş, yetki vermiş, imkan vermiş ama bunlar çıkıyor, temel atmamakla, asfalt dökmemekle, yol yapmamakla övünebiliyor.”

‘Bizde mağdurları kapı dışarı atmak olmaz’

Erdoğan, birleştiren bir anlayışla siyaset yaptıklarını belirterek, “Muhalefet gibi hatayı, kusuru, yanlışı oy tercihinden dolayı seçmende değil, daima kendimizde arıyoruz. Bize oy versin veya vermesin, sandığa giden, özgür iradesini ortaya koyan, kullandığı oyla demokrasimizin gücüne güç katan her bir vatandaşımızın başımızın üstünde yeri var. Hangi siyasi partiden olursa olsun seçmen velinimetimizdir. Bizi, partimizi ve ittifakımızı rakiplerimizden ayıran temel vasfımız budur. Biz de CHP gibi vatandaşa; ‘tıpış tıpış gideceksiniz, oyunuzu vereceksiniz’ diyen kibirli bir dil olamaz. Bizde oy tercihleri sebebiyle insanımızı ‘makarnacı’, ‘kömürcü’, ‘göbeğini kaşıyan adam’ yaftası vurarak aşağılama olmaz. Bizde sırf kendisine oy verilmedi diye depremzedelere hakaret etmek, mağdurları gecenin bir yarısında kapı dışarı atmak olmaz” diye konuştu.

Erdoğan 9 bin 289 deprem konutunu teslim etti, muhalefete yüklendi, 'ayrımcılık yok' mesajı verdiErdoğan 9 bin 289 deprem konutunu teslim etti, muhalefete yüklendi, ‘ayrımcılık yok’ mesajı verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.