İstanbul’un göbeğinde bir araçta 141 uzun namlulu bulunmuştu: Silahlar ‘Teşkilat’a aitmiş

Sosyal medyada İstanbul’da bir araç içinde mühimmat bulunduğuna dair fotoğraf dün sosyal medyada çok konuşuldu. Hatta siyasetten sert açıklamalar geldi. Emniyet o silahların ‘Teşkilat’ isimli dizide kullanılan kuru sıkı silahlar olduğunu söyledi.

Gündem 5 Mayıs 2024
İstanbul Emniyet'i silahların Teşkilat dizinde kullandığını açıkladı.

İstanbul’da önceki akşam bir araç içinde çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. Yunus polislerin durdurduğu aracın bagajında 141 adet uzun namlulu silah ve çeşitli mühimmat görüldü. Araçtaki iki kişi ve silahlar polis merkezine götürüldü. Silahların fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması küçük çaplı bir infial yarattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü bugün konuyla ilgili açıklama yaptı. Silahların dizilerde kullanılan kurusıkı ve airsoft denen silahlar olduğu ve Teşkilat dizisinin çekimlerinde kullanıldığı belirtildi.

Polis gelince silah dolu çantayı balkondan attıPolis gelince silah dolu çantayı balkondan attı

Yapılan açıklamada “Bazı Sosyal Medya paylaşımlarında İstanbul’da Yunus Ekipleri tarafından ele geçirilen silahlara ait olduğu iddia edilen fotoğrafla ilgili açıklama yapma gereği doğmuştur. 04.05.2024 tarihi saat 20.00 sıralarında Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri tarafından Sarıyer İlçesi Harp Akademileri kavşağında gerçekleştirilen uygulama sırasında bir araç şüphe üzerine durdurulmuş, araç bagajında kurusıkı ve airsoft olarak tabir edilen film ve dizi çekimlerinde kullanılan çeşitli modellerde toplam 141 adet uzun namlulu ve çeşitli mühimmatlar olduğu görülmüş, araçta bulunan iki şahıs ve silahlar polis merkezine intikal ettirilmiştir. Burada yapılan incelemede araçta bulunan şahısların Hasdal Kışlası içinde TRT kanalında yayımlanan TEŞKİLAT dizisinin çekiminden geldiği ve gerekli izin belgelerinin olduğu anlaşılmış, şahıslar çekimde kullanılan kurusıkı silahlarla birlikte serbest bırakılmıştır” dendi.

Murat Bakan ‘silah’ paylaşımını düzeltti

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İstanbul’da ele geçirildiği iddia edilen silahlara ilişkin dün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sorular yönelttiği bir paylaşım yapmıştı. Bakan paylaşımını ‘pardon’ notuyla sildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğrafla İstanbul’da polis tarafından çok sayıda silah ele geçirildiği iddiasını dile getirmiş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı açıklama yapmaya davet etmişti. Murat Bakan bir süre sonra paylaşımını silerek silahların gerçek olmadığını, bir TRT dizisi için kullanıldığı yönünde bilgiler aldığını yazdı. Bakan “Konuyla ilgili bilgi tam olarak netleşince konuyu yeniden paylaşacağım” dedi.

CHP’li Bakan gece yarısı yaptığı ilk paylaşımla İstanbul’da Yunus polis ekiplerinin uzun namlulu çok sayıda silaha el koyduğu iddiasını dile getirmiş, silahların fotoğrafını da paylaşarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya “Türkiye uyuşturucu ticaretinde olduğu gibi silah ticaretinde de hem hedef ülke hem de silah rotası haline mi geldi? Silahların menşei nedir” diye sormuştu.

Bir süre sonra bu paylaşımını kaldıran Murat Bakan silahların bir TRT dizisinde kullanıldığı yönünde bilgi aldığını dile getirdi. Bakan kendisine gönderilen “Olay böyle değilmiş, TRT’de yayınlanan Teşkilat dizisinin aracını durdurup almışlar, silahların ağzı kapalı. Savcı iade edin demiş. Yanlış anons” yazan mesajı da paylaştı.

Üst üste gelen silahlı saldırılardan sonra ‘Daltonlar’a İstanbul’da büyük operasyonÜst üste gelen silahlı saldırılardan sonra ‘Daltonlar’a İstanbul’da büyük operasyon

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.