İstanbul’un sokaklarında silahlar susmuyor: Pendik ve Sarıyer’de iki ölü

Geçen haftalarda Bahçelievler’de aynı gece yaşanan silahlı çatışmaların ardından bugün de 12 saatte iki farklı noktada silahlı saldırı oldu. Pendik’teki silahlı çatışmada bir kişi öldü. Sarıyer’de ise oto tamircisi iş yerinde infaz edildi.

Gündem 8 Eylül 2024
Sarıyer'deki olayın sonrasında çekilen bir kare ( üstte ), Pendik'teki çatışmanın ardından polis ekipleri inceleme yaptı ( Altta)

İstanbul’da artık silahlı çatışma, silahlı saldırı haberinin gelmediği gün neredeyse yok. Son yıllarda artan çete operasyonları da sokaklarda silahların patlamasına engel olmuyor. Geçen haftalarda Bahçelievler’de aynı gece yaşanan iki silahlı saldırının birbiriyle bağlantılı olduğu tespit edilmiş, bu saldırıların altından çete savaşları çıkmıştı. Çok sayıda kişi gözaltına alınmış, 11’i tutuklanmıştı. Bugün de günün ilk saatlerinde Pendik’te iki grup arasında silahlı çatışma çıktı, bir kişi öldü, dört kişi yaralandı. Gün ortasında Sarıyer’de bir oto tamircisi de iş yerinde infaz edildi.

Bahçelievler silahlı saldırılarıyla ilgili 11 kişi tutuklandıBahçelievler silahlı saldırılarıyla ilgili 11 kişi tutuklandı

İlk olayda Pendik’te Harmandere Mahallesi, Emir Sultan Caddesi üstünde saat 00.00 sıralarında iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma büyüyüp kavgaya dönüştü. Daha sonraki silahlı çatışmada bir kişi öldü, dört kişi yaralandı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan beş yaralı ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Olay yeri inceleme ekipleri caddeyi kapatarak uzun süre inceleme yaptı. Olay yerinde çok sayıda boş kovan tespit edildi. Polis olayın ardından kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Sarıyer’deki ikinci olay Huzur Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bir oto tamirhanesinde saat 12.00 sıralarında meydana geldi. 54 yaşındaki oto tamircisi İlhan Gürleyen tamirhanedeki hurda malzemeleri attığı sırada yanına kapüşonlu biri yanaştı. Silahını çıkaran saldırgan Gürleyen’in başına tek el ateş ettikten sonra hızla olay yerinden kaçtı.

Silah sesini duyup olay yerine gelenler Gürleyen’in yerde hareketsiz yattığını gördü. Haber verilmesi üzerine olay yerine ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri işyeri çalışanı Gürleyen’in hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Olay yerinden hızla kaçan kapüşonlu kişi tespit edilerek yakalanması için çalışma başlatıldı. Acı haberi alan Gürleyen’in yakınları güçlükle sakinleştirildi.

Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından ceset cenaze aracına konarak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Yine İstanbul, yine motosikletliler, yine silahlı saldırıYine İstanbul, yine motosikletliler, yine silahlı saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.