‘İstesem öldürürdüm’ deyip geçmişini hatırlatan sanığa tahliye kararı

Bursa'da Tolgahan Demirkıran'ı vuran Emir Çullu savunmasında geçmişini örnek gösterdi. "İstesem öldürürdüm. Suç kayıtlarıma bakınca bunu anlarsınız hakim bey" diyen Çullu tahliye edildi.

Gündem 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Emir Çullu (sağda).

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde geçen yıl nisan ayında 29 yaşındaki Emir Çullu arkadaşlarıyla birlikte Gökdere Hamamı’na gidecekti. Erken gelen Emir Çullu hamamın önünde arkadaşlarını beklerken husumetli olduğu Ercan Demirkıran’ın akrabaları ile karşılaştı. Emir Çullu gruba seslendi ve Tolga Demirkıran’a Ercan Demirkıran’ın nerede olduğunu sordu. Tolga Demirkıran ise olumsuz bir yanıt verdi ve grupla Emir Çullu arasında kavga çıktı.

Kavga sırasında Emir Çullu, ruhsatsız tabancasıyla Tolga Demirkıran’a 6 el ateş etti. Bacağına mermi isabet eden Tolga Demirkıran yaralandı ve ilk tedavisi, haber verilmesi sonucu gelen sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan yaralı, kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı. Yaralama, ruhsatsız silah taşımak, uyuşturucu ticareti yapmak gibi birçok suçtan kaydı bulunan Emir Çullu yakalanıp tutuklandı.

Savcılık soruşturması sonrası hakkında, kasten öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından toplam 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Emir Çullu’nun yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Emir Çullu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi olan SEGBİS’le katıldı.

‘Elini beline götürünce silahımı çıkardım’

Suçlamaları kabul etmeyen Emir Çullu, olay akşamı arkadaşlarıyla hamama gideceklerini söyledi ve “Bu sırada, aramızda husumet bulunan Ercan Demirkıran’ın akrabaları ile karşılaştım. Grup içinde bulunan Tolga’ya, ‘Ercan nerede biliyor musun?’ diye sordum. Ters cevap verince aramızda çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Müşteki bu sırada elini beline götürdü. Bende, ‘Silahını çıkartıp beni vuracak’ düşüncesiyle korkutmak amacıyla kendisine ateş ettim. Amacım onu öldürmek değildi. İstesem öldürürdüm. Suç kayıtlarıma bakınca bunu anlarsınız hakim bey” dedi.

Sanık Emir Çullu’nun avukatı Hakan Gündoğdu “Dava her ne kadar, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan açılmış olsa da, müvekkilimin silahında fazla mermi olmasına rağmen eylemini kendi isteği ile sonlandırması, yaralının hedef alınan bölgesinin bacaklar olması önemli. Bu gibi hususlar dikkate alındığında, Emir Çullu’nun kendini ve arkadaşlarını korumak amacıyla müştekiyi yaraladığı ortaya çıkıyor. Bu nedenle tahliyesini talep ediyorum” savunması yaptı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, delillerin büyük oranda toplanması, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre ile üzerine atılı suçun niteliğinin değişme ihtimalini dikkate alarak, uyuşturucu ticareti yapmak suçundan da tutuklu bulunan Emir Çullu’nun, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tahliyesine karar verdi.

'Oğlumu sen mi dövdün' kavgası cinayetle bitti‘Oğlumu sen mi dövdün’ kavgası cinayetle bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.