İyi Partili Ferhat Özcan cinayetinin detayları ortaya çıktı: ‘Hareketi sattınız’

MHP Pursaklar İlçe Başkanı Ersin Ekinci'nin, eski MHP'li Ferhat Özcan'ı öldürdüğü olayın perde arkası ortaya çıktı. Ersin Ekinci, Ferhat Özcan ve başka bir arkadaşını İyi Parti'nin seçim koordinasyon merkezinde çalışmaması için saldırıdan önce tehdit etmiş.

Gündem 1 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

MHP Pursaklar İlçe Başkanı Ersin Ekinci’nin, eski MHP’li Ferhat Özcan’ın vurmasının perde arkası ortaya çıktı. Çocukluk arkadaşı olan ikilinin parti tartışması nedeniyle kavga ettiği ve Özcan’ın Ekinci’yi dövdüğü iddia edilirken olaya hırslanan Ekinci’nin ertesi sabah evinde Özcan’ı öldürdüğü iddia edildi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre hayatını kaybeden Ferhat Özcan, MHP Ankara il yönetiminde, İl Başkanı Turgay Baştuğ’un ekibinde görevliydi. Özcan bir süre sonra Başkan Baştuğ ile ters düştü. Yapılan bazı şeyleri desteklemedi ve konuyu tartışmaya açtı. Tartışma hararetlendi, masaya kül tablasını vuran Özcan, MHP’yle yollarını ayırdı.

14 Mayıs Genel Seçimleri için Ankara İYİ Parti milletvekili adayları Adnan Beker ve Yüksel Arslan’a destek verdiği iddia edilen Ferhat Özcan, geçen hafta Sincan’da İYİ Parti’nin Seçim Koordinasyon Merkezi’ni açtı, buranın bütün masraflarını karşıladı. 

MHP’li bir kişinin anlatımına dayandırılan haberde, Özcan’ın İYİ Parti SKM’ine daha önce MHP’nin Pursaklar ilçe örgütünde çalışan çalışan Fatma isimli kişiyi de yerleştirdiği söylendi.

‘Hareketi sattınız, gitmeyeceksiniz’

Öldürülen Özcan ve katil zanlısı Ekinci’nin çocukluk arkadaşı olduğunu belirten partili, anlatımına, “Fatma’nın SKM’de başlaması Ersin’i kızdırdı. Fatma’yı arayarak ‘Hareketi sattınız, yarından itibaren SKM’ye gitmeyeceksin?’ diye telefonla tehdit etmiş. Telefonun yüzüne kapatılmasına sinirlenen Ersin, Fatma’nın evinin önüne gelerek aynı sözleri ediyor. Fatma korkudan Ferhat’ı arayarak ‘Abi yetiş, Ersin ortalığı karıştırdı’ diyor. Evin önünde iki eski arkadaş buluşuyor. Ferhat, Ersin’in belindeki tabancayı alıp, dövüyor” dedi. 

Öldürülen Ferhat Özcan ve katil zanlısı Ersin Ekinci.

Ekinci’nin dayağı gururuna yediremediğini aktaran partili, olay gecesi Ekinci’nin 15 kişi ile buluşup, konuyu konuştuğunu, Özcan’ın eşiyle son dönemde aralarında sıkıntı olması nedeniyle çocukları ve eşinin annesinde kaldığını hatırlatarak “Sabah kaldığı eve Ersin baskın yapıyor. Uyku sersemliği ile kapıyı araladığında Ersin kasığına doğru bir el ateş ediyor. Yere düşünce de 15-16 el ateş kurşun sıkıyor. Cinayetten sonra İsa isimli bir ortak arkadaşı arayarak ‘gelin alın’ diyor. Ferhat ve babası Yaver amca Pursaklar’ın önde gelen isimlerindendi. İnşaat ve ticaretleri yerinde idi. Alanya’da meyvecilik işi yapıyordu, kimseyle husumeti yoktu” diye konuştu. 

Ferhat Özcan’ın cenazesi Cumartesi günü akşam saatlerinde Çankırı Eldivan Küçükhacıbey köyünde defnedildi.

MHP, Pursaklar İlçe Başkanlığı’nı feshetti

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, eski mesai arkadaşının MHP’li bir isim tarafından öldürülmesi üzerine taziye mesajı yayınladı. Baştuğ, mesajından Pursaklar İlçe Başkanlığı’nın feshedildiğini açıkladı:

“Pursaklar ilçemizde son derece üzüntü verici bir hadise meydana gelmiştir. Geçmişte partimiz kademelerinde görev yapmış bir arkadaşımız, kendisinin de yakın arkadaşı olan Pursaklar İlçe Başkanımızla girdiği tartışma sonucu hayatını kaybetmiştir. Hadise emniyet güçleri tarafından her boyutuyla soruşturulmaktadır. Bilinmesini isteriz ki bu üzücü hadise siyasi nedenlerle vuku bulmuş bir vaka değildir. Merhum arkadaşımız Ferhat Özcan, iki yakın arkadaşın kişisel çatışması ve karşılıklı anlık öfkelerinin kurbanı olmuştur. Bundan dolayı çok üzgünüz, zira insan hayatının kutsallığına inanan bir kültürün sahibiyiz. Genel Merkezimiz tarafından Pursaklar İlçe Başkanlığımız feshedilmiştir. Bu itibarla, müessif olayda hayatını kaybeden Merhum Ferhat Özcan’a Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.