İzmir’de altı köpeği öldürdüler, İstanbul’da da bir köpek tecavüze uğradı

İzmir'de altı köpek zehirlenerek öldürüldü, İstanbul'da da bir köpeğe tecavüz edildi. Tecavüz eden yakalanıp gözaltına alındı, İzmir'deki şüpheli aranıyor.

Gündem 6 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
İzmir'de zehirlenen köpeklerden biri.

İzmir’in Urla ilçesi Gülbahçe Mahallesi’nde oturanlar 20 Mayıs gecesi sokakta besledikleri köpeğin ağzından köpükler geldiğini fark etti. Köpeğin zehirlendiğini gören mahalleli durumu belediye ve polise bildirdi. Mahalle halkı bölgede başka hayvanların da zehirlenmiş olabileceği ihtimaliyle çevrede inceleme yaptı. Çok sayıda köpekte aynı semptomların yaşandığı belirlenirken veterinerler ve mahalleli zehirlenen köpekleri kurtarmaya çalıştı ama olmadı. Polis olayla ilgili soruşturma ve Urla Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de inceleme başlattı. Urla Belediyesi altı köpeğin zehirlenip öldürüldüğünü tespit etti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından alınan numunelerde köpeklerin yüksek düzeyde metomil (tarım ilaçlarının ana etken maddesi) verilip zehirlendikleri belirlendi. Polisin köpekleri zehirleyenlerin belirlenip yakalanması için çalışması sürerken mahalleli sosyal medya hesabından bu konuda yardımcı olacak bilgileri verenlere 70 bin TL ödül vereceklerini duyurdu.

Sokaktan sahiplendiği köpeği Gofret’i de zehirlenme nedeniyle kaybettiğini belirten B.H. “Ölümcül bir zehir, sadece benim değil, Gülbahçe’deki birçok hayvanseverin canını acıtan, kalplerimizi paramparça eden bir katliamla, dostlarımızı bizden aldı. Gofret benim için sadece bir evcil hayvan değildi. Bir öğrenci olarak sahiplendiğim bu sevimli dost her türlü zorluğa karşı birlikte mücadele ettiğimiz, hayatımın en değerli parçalarından biriydi. Onunla geçirdiğimiz üç yıl boyunca sadece bir dost değil, aynı zamanda en yakın arkadaşım, sırdaşım ve yol arkadaşım oldu. Hayaller kurduğum, hayatımın geri kalanını onunla planladığım sevgili dostum vahşice elimden alındı. O gece Gofret ile birlikte 10’dan fazla köpek acımasızca katledildi. Hepimizin sevdiği, değer verdiği dostlarımız iki saat içinde büyük acılar çekerek hayatını kaybetti. Bu sadece benim değil, Gülbahçe’deki tüm hayvan severlerin yüreğinde derin yaralar açtı. Bu insanlık dışı olayın sorumlularının yakalanıp hak ettikleri cezayı almasını istiyoruz” dedi.

Bakırköy’de köpeğe tecavüz

İzmir’de altı köpek öldürülürken İstanbul’da da bir köpeğe tecavüz edildi. Bakırköy’de bir kişi mahallelinin beslediği köpeği araziye götürüp tecavüz etti. Köpek mahalleye döndüğünde bitkin halini fark eden vatandaşlar polise haber verdi. Şenlikköy Polis Merkezi Amirliği konuyla ilgili çalışma başlatırken köpek Bakırköy Belediyesi Veteriner Hekimliği’nde sağlık kontrolüne götürüldü. Güvenlik kameraları incelendiğinde şüphelinin kimliği de ortaya çıktı. P.T. adlı Küçükçekmece’de inşaatta bekçilik yapan kişi gözaltına alındı. P.T. adliyeye sevk edilirken bir grup hayvan sever şüpheliyi protesto etti.

Veteriner hekimlikte yapılan sağlık kontrolünde köpeğin birçok kez cinsel istismara uğradığı tespit edildi.

Olay ile ilgili konuşan mahalle sakini Özge Yağız “Pazartesi günü bize ihbar geldi, boş alanda çırılçıplak vaziyette bir kişi olduğu ve köpeği zorla ormana götürüp cinsel istismara maruz bıraktığına dair iddia vardı. Bu kişiyi de ihbarlarla ve Türkiye’deki herkesin desteğiyle bulduk. Adliyeye sevk edilmek üzere yola çıkarıldı. Köpeğimiz şu anda koruma altında. İlk doktor bulgularında cinsel istismar doğrulandı. Köpeğin uzun süredir cinsel istismara uğradığı bilgisi geldi. Cerrahpaşa Fakültesi hastanesine gönderildi, oradan gelecek adli rapora ihtiyacımız var. Umarım tutuklu yargılanır. 2012’de köpeğe cinsel istismar, çocuklara taciz, gasp gibi birçok suça karıştığını öğrendik. Buradan Türk adaletine sesleniyorum. Lütfen sesimizi duyuralım. Bu kişi serbest bırakılmamalı. Eros’ta olduğu gibi bir durum daha yaşanmaması için” dedi.

AK Parti’nin tepesi köpek yasasında net, yöntemde kararsızAK Parti’nin tepesi köpek yasasında net, yöntemde kararsız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.