İzmir’de iki ayrı yangın: Ormanlık alana konteyner koymak istediler, dikkatsizlikleriyle ormanı yaktılar

İzmir Menderes’te bulunan Hona Boğazı civarında başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Gündem 10 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İzmir’in Aliağa ve Menderes ilçelerinde orman yangın çıktı. Menderes Belediye Başkanı yangının çıkış sebebinin bilinmediğini fakat Hona Boğazı civarında başladığını belirtti. Yangın, rüzgarın etkisi ile yayıldı.

Diğer yandan sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bölgedeki bir fabrikada çıkan yangının ormanlık alana sıçramasıyla büyüdüğü iddia edildi.

 

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, Aliağa ilçesine bağlı Çaltıdere Mahallesi’ndeki yangının söndürülmesi için Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 6 helikopter, 4 uçak, 18 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 5 dozerle çalışılıyor.

Menderes ilçesine bağlı Oğlananası Mahallesi’nde çıkan yangına da ekipler 5 helikopter, 3 uçak 14 arazöz, 4 su ikmal ve 4 dozerle müdahaleye başladı. 

Menderes Belediye Başkanı Erkan Özkan, 10Haber’e yaptığı açıklamada, yangın bölgesinde olduğunu belirterek müdahalenin sürdüğünü aktardı. Özkan, yangının bazı noktalarda yerleşim yerlerini tehdit edebileceğini söylerken “Büyük bir tehlike olduğunu söyleyemeyiz fakat iyi müdahale edilmesi gerekiyor” dedi. 

Özkan son olarak yangına müdahalede uçak ve helikopterlerin de bulunduğunu söyledi.

3 şehirde orman yangını paniği: Havadan ve karadan müdahale edildi3 şehirde orman yangını paniği: Havadan ve karadan müdahale edildi

“Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz”

Öte yandan, Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi’nde çıkan orman yangınına müdahale sürerken, alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle güvenlik tedbirleri çerçevesinde tahliyeler başladı. Yangına tüm ekiplerin müdahale ettiğini söyleyen Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Önceliğimiz yangının ikamet yerlerine sıçramaması. Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz. Bölgede bulunan sitelerde yaşayan vatandaşlarımız tahliye ediliyor” dedi.

Yangının çıkış nedeni: Ormanlık alana koyulan konteyner

10Haber’in ulaştığı Çaltırıdere muhtarı Şenol Yoldaş, yangının çıkış nedeninin ormanlık alana konteyner koyan kişilerin çalışırkenki dikkatsizliği olduğunu anlatırken “Yandı güzel ormanlarımız. İki kişinin dikkatsizliği nedeniyle 5 saattir uğraşıyoruz. Göreve geldiğimden beri ormanlık alanlara baraka, konteyner koyulmaması için mücadele ediyorum ama kimse dinlemiyor” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.