İzmir’in acısı sürerken Eminönü’nde korkutan görüntü

İzmir'de iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kabloların sokakta yaşamı tehdit ettiği ihmalkarlık İstanbul'da da yaşanıyor. Eminönü'nde sarkan elektrik kablosu halkı endişelendiriyor.

Gündem 17 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Sarkan kablolar.

İzmir’de 12 Temmuz’da sağanaktan kaçan 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz yoldaki elektrik akımına kapılıp düştü. Onu kurtarmaya çalışan 44 yaşındaki arkadaşı İnanç Öktemay da aynı akıma kapılıp öldü. Olayla ilgili 31 kişi gözaltına alınırken olayın sorumluları hala tartışma konusu. Ön bilirkişiye göre hem belediye hem de şirket suçlu.

Bu acı olayın yankıları sürerken İstanbul’da da benzer bir panik hakim. Çünkü 14 Temmuz’da Eminönü’ndeki bir dükkanın üstündeki duvara sabitlenmiş elektrik kablolarını tutan kancanın bir bölümü bulunduğu yerden koptu. Sökülen noktada kırılan duvardan taşlar da düştü. Dükkanın sahibi Murat Kaymaz’ın o sırada kabloda kıvılcım gördüğünü belirtti, İzmir’de yaşanan olaya da dikkat çekerek sosyal medyada tepki gösterdi.

Esnaf Kaymaz sosyal medyada paylaştığı videoda yaşanan olayı “Kablo şimdi bir kopsa sokak komple elektrik olacak. Boğaziçi EDAŞ’a da bilgi verdik. Hepsini arıyoruz. Kablo, taşlarla birlikte duvardan çıkmış. Ucunda elektrik de var, düşse İzmir’de insanlar öldü ya, aynı öyle burada da ölecekler” dedi. Pazar günü çarşının çok kalabalık olduğunu da hatırlatan Kaymaz korktuklarını, ihmalkarlık yapıldığını söyledi.

Eminönü’ne alışveriş için gelen ve caddedeki üstü parke taşıyla örtülmüş bir kablo aksamı hakkında konuşan Murat Demircan “Ben İzmir’deki olayı gördüm ve çok üzüldüm. Beni endişelendirdi. Belediye ve taşeronlarda sorumsuzluk diz boyu, ilgilenmiyorlar. İzmir’de de muhtemelen böyle bir şey oldu. İzmir’de de daha önce şikayet edilmiş ama çözülmemiş. Burada da çok var, rastlıyorum. “Rastlamam bir şeyi değiştirmiyor. Şimdi gördüm, birazdan bir yağmur olsa sel olsa muhtemelen İzmir’dekinin benzeri burada da olur. Çünkü bakın koli bandıyla kapatmışlar maalesef. Zaten, öylesine yaşıyoruz; Allah dostluğuna” dedi.

İki kişi sokak ortasında cereyana kapılıp ölmüştü: Google’ın yakaladığını ne şirket ne de belediye ‘gördü’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.