Jandarma komutanı aldığı rüşvetle Umre’ye gitmiş

Ergani İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Eren ile abisi olan Uzman Çavuş Soner Eren hakkında 'rüşvet ve irtikâp' suçlarından dava açıldı. Davada 38 sanık bulunuyor ve 20 yıldan 350 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Gündem 14 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinin Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Eren ile Uzman Çavuş abisi Soner Eren’in kurduğu rüşvet çarkı iddianamede yer aldı. Buna göre 38 sanıklı davada Ahmet Eren ile Soner Eren’in 36 ayrı olayda rüşvet aldıkları tespit edildi. Binbaşı Eren’in korucu alımında para aldığı, para vermek istemeyenleri görevden almakla tehdit ettiği ve terör örgütü PKK ile de işbirliği yaptıklarına dair tutanak tuttuğu tanık ifadeleriyle ortaya çıktı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre; Binbaşı Eren’in kurduğu rüşvet ağı bunlarla da sınırlı kalmadı. Eren iddianameye göre maddi menfaat karşılığında ham petrol kaçakçılığına da göz yummuş ve bazı korucu adaylarından ruhsatsız Glock marka tabanca alıp silahı satıp menfaat sağlamıştı.

Kapasitesinin üzerinde buğday yüklü kamyonlara ağır tonajdan dolayı ceza yazdırmadığı, bunun karşılığında buğday işi yapan tüccarların Binbaşı Ahmet Eren’i Umre’ye gönderdikleri bilgisi de iddianamede yer aldı. İddianamede, Ahmet Eren’in kan davalı aileden jeep aldığı, kaçak petrol ticaretine göz yumduğu, özel okula iki çocuğunu ücretsiz gönderdiği, delil yok ettiği, alkollü trafik kazasına dair raporu değiştirdiği, tayin karşılığı rüşvet aldığı, paşaların adını kullandığı anlatıldı.

Sabiha Gökçen'de 68 kilo insan saçı ele geçirildiSabiha Gökçen’de 68 kilo insan saçı ele geçirildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.