Sıkışıp jandarmanın duvarına işedi, üç yıl hapsi istendi: Seçme ve seçilme hakkı da alınsın

Aksaray’da trafik kazası geçiren arkadaşını görmek için jandarma komutanlığına giden Polat K., çıkışta jandarmanın duvarına işeyince üç yıl hapsi istendi. Dosyaya ıslak duvarın fotoğrafları da girdi.

Gündem 12 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Fayans ustası 19 yaşındaki Polat K. 16 Nisan günü Aksaray’da trafik kazası geçiren bir arkadaşını görmek için il jandarma komutanlığına gitti.

Ardından karakol nizamiyesi çıkışında aniden sıkıştı ve çevrede tuvalet olmadığı için idrarını park halindeki bir aracın bulunduğu yerdeki çevre duvarına yaptı. Ne olduysa bundan sonra oldu.

Sözcü gazetesinden Özgür Cebe’nin haberine göre olayı gören nöbetçi er Furkan A. durumu hemen üstlerine bildirdi. Nöbetçi Astsubay Ramazan G. de derhal savcılığa haber verince savcılığın talimatı üzerine polis jandarma komutanlığı binasının duvarına işeyen Polat K.’ı yakaladı.

‘Çok pişmanım ama başka çarem yoktu’

Emniyette sorguya alınan Polat K. ifadesinde şunları söyledi:

“Polis merkezinde hakkımda isnat edilen suçlamalar hakkında bilgi sahibi oldum. İfademi avukat talebim olmadan vermek istiyorum. Fayans ustası olarak çalışıyorum. Olay günü trafik kazası geçiren arkadaşımı görebilmek için il jandarma komutanlığına gittim. Jandarma komutanlığının nizamiye girişinde sıkıştım. Etrafıma bakındım ama tuvaletimi yapacak yakın bir yer bulamadım. Ben köyde oturduğum için il merkezini fazla bilmiyorum. O anki durumum nedeniyle sıkıştığım için de idrarımı il jandarma karakolunun duvarına yaptım. Çok pişmanım, anlatacaklarım bunlardan ibarettir.”

‘Sırtı bize dönük vaziyette çişini yaparken gördüm’

Komutanlığın 2 No’lu nizamiye girişinde nöbet tutan er Furkan A. da tanık olarak ifade verdi:

“Ben Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nda er olarak görev yapmaktayım. Olay günü benden sorumlu olan komutanım Ramazan G. ile birlikte iş takibi için nizamiye kapısından çıktığımız esnada Polat K. isimli şahsın 2 No’lu nizamiye karakolu girişinde sırtı bize dönük vaziyette il jandarma komutanlığına ait duvara idrarını yaptığını gördüm. Komutanımla birlikte şahsın yanına giderek yaptığı hareketin doğru olmadığını söyledik. Komutanım da kendisine yolun hemen karşısındaki petrol istasyonuna giderek tuvaletini yapabileceğini, idrarını duvara yapmasının doğru olmadığını söyledi.

Polat K. her ikimizden özür diledi. Daha sonra şahıs hakkında işlem yapmak için komutanımla birlikte Merkez İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’na gittik. Adliyede nöbetçi savcıya gerekli bilgileri verdikten sonra yapılan telefon görüşmesi sonrasında Polat K. hakkında gerekli işlemlerin yapılması için Aksaray Polis Merkez Amirliğine geldik. Olayla ilgili anlatacaklarım bunlardan ibarettir.”

‘Kendisini uyardım, o da özür diledi’

Nöbetçi karakol komutanı Ramazan G. de “Ben de Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nda olay günü nöbetçi personel işlem astsubayı olarak görev yapıyordum. Olay günü Polat K.’yı sırtı bana dönük vaziyette komutanlığın duvarına idrarını yaparken gördüm. Yanına giderek yaptığının doğru olmadığı şeklinde kendisini uyardım. O da benden özür diledi. Daha sonra hakkında resmi işlem yapılması için Merkez Komutanlığına gittik. Nöbetçi savcıyı bilgilendirdikten sonra da polis merkezine şikayette bulunmak için geldik” dedi.

‘İdrar yapılan duvarın fotoğrafları delil dosyasında’

Polis hazırladığı fezlekeye olay yerini gören ve duvarın idrar nedeniyle ıslak olduğunu gösteren duvarın fotoğraflarını delil olarak dosyaya ekledikten sonra evrakı Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

İdrar yaptığı için hakkında soruşturma başlatılan Polat K. hakkında TCK’nın 152/1-a maddesi uyarınca “kamu malına zarar vermek” suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle asliye ceza mahkemesinde dava açıldı.

İddianamede sanığın hapisle cezalandırılmasının yanı sıra TCK’nın 53/1 maddesi uyarınca belli hakları kullanmaktan (seçme ve seçilme hakkı) yoksun bırakılması istendi.

‘Yargılanıp cezalandırılması gerek’

İddianamede deliller başlığına şüpheli ikrarı, tespit tutanağı, tanık ifadeleri, adli sicil kaydı, nüfus kaydı ve tüm dosya kapsamı ibarelerinin eklenmesi dikkat çekti. İddianamede şöyle dendi:

-Yukarıda açık kimlik bilgileri yazılı şüpheli Polat K.’nın olay günü Aksaray il merkezinde bulunan jandarma komutanlığına ait binanın duvarına idrarını yapmak suretiyle kamu malını pisletmek, kirletmek şeklinde mala zarar verme suçunu işlediği şüpheli ikrarı ve tanık beyanları ile anlaşılmakla yukarıda açıklanan atılı suçlar nedeniyle şüphelinin yargılanarak belirtilen sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına, şüpheli hakkında ayrıca TCK’nın 53. Maddesinde düzenlenen güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesi kamu adına talep olunur. Sanığın yargılanmasına adli tatil sonrasında başlanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.