‘Profesör Kabus’ ketamin dışında esrar da önermiş

Kliniğinde çocuk yaştaki hastaları ketamin kullanarak manipüle eden ve ailelerinin istismarına uğradıklarına inandırarak yargılanmalarına neden olan Prof.Zoroğlu hakkında hazırlanan iddianamede, başka bir hastasına da esrar önerdiği ortaya çıktı. 

Gündem 30 Kasım 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Ersin Eroğlu-Hazar Dost

Eylül 2023’te Bakırköy’deki kliniğinde çocuk yaştaki hastalarına ketamin vererek tedavi ettiği anlaşılan Prof. Dr. Salih Zoroğlu hakkında hazırlanan iddianamede, Zoroğlu’nun birçok hastasını uyuşturucu maddeyle manipüle ettiği, böylece çocukların ailelerinin istismarına uğramış gibi davranıp konuşmasını sağladığı iddialarına da yer verildi.  

Zoroğlu dosyasının nasıl açıldığını “Profesör Zoroğlu dosyasını açtıran olay: Her şey ‘A Plus’ hastayla başladı”, haberimizden hakkında hazırlanan iddianamede Zoroğlu’nun ensest mağduru çocukların yaşayacağı bir ‘bacıhane’ kurmayı hedeflediği iddiasını “Savcı: Prof. Zoroğlu FETÖ’cü polis korumasında ‘bacıhane’ kuracaktı”, haberimizden son olarak da mağdur çocukların ailelerinin servetlerini araştırmak için veri sızıntısını fırsata çeviren kişilerden data satın aldığını ise “Profesör Kabus hastaların servetini soruşturmuş” başlıklı haberimizden okuyabilirsiniz.

İddianamede Prof. Dr. Zoroğlu’nun 16 yaşındaki bir hastasıyla esrar kullanmasının tedavi için iyi olabileceği yönünde mesajlaştığı belirtildi. 

Mağdurlar arasında yer alan bir çocuğun ailesi savcılığa “Kızım seanstan ağlayarak ve ayakta duramaz halde çıktı. Doktor travmanın ortaya çıktığı çok ağır bir seans olduğunu söyledi ve ‘bu nedenle kızına ilaç vermek zorunda kaldık’ dedi” diye ifade verdi. İfadesinde kızının kliniğe gitmeden önce iki kez ot içtiğini söylemesi üzerine onu ÇEMATEM’e götürdüğünü, şüpheli doktora gitmeye başladıktan sonra kızının daha yoğun şekilde esrar kullanmaya başladığı anlatan anne, Zoroğlu’nun kızlarına haftada bir esrar kullanmasında hiçbir sakınca olmadığını söylediğini anlattı. 

Mağdur çocuk da Zoroğlu’nun kendisine esrar içebileceğini, bunun rahatlatacağını söylediğini belirtti, “Hatta kokainin esrardan daha iyi ve etkili olduğunu, kendisinin de kokain kullandığını  ve iyi geldiğini, kokaini daha çok sevdiğini söylemişti, bana esrar veya kokain temin etmedi ya da kullanmam için vermedi ama kliniğe tek başıma gelirsem rahatlamam için ketamin vereceğini, bunu seans haricinde yapacağını söyledi, ailemin bundan haberinin olmamasını istedi” dedi. 

Zoroğlu’nun incelenen telefonunda başka bir hastasına gönderdiği bir ses kaydında da tedavide esrar kullanımına dair detaylar olduğu görüldü. O görüşmelerden birinde Zoroğlu’nun “Esrar sayesinde 14 yaşındaki kız travmalarını hatırladı, acıyla başa çıktı. Yararlı bir şey” dediği belirtildi. 

Zoroğlu’nun yine bir mesajda mağdurun annesini kastederek “Ben ona dedim ki, ya esrar için dayak atmayın, bari on günde bir içsin” dediği tespit edildi.  

Ketamin kullanımı Adli Tıp raporlarında

Savcılık Zoroğlu’nun kliniğinde tedavi görüp ketamin kullandığını söyleyen çocuklar için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor talep etti. ATK çocuklara yaptığı testlerde ketamin kullanıldığını tespit etti. Test sonuçları dava dosyasına eklendi.

Savcı: Prof. Zoroğlu FETÖ'cü polis korumasında 'bacıhane' kuracaktıSavcı: Prof. Zoroğlu FETÖ’cü polis korumasında ‘bacıhane’ kuracaktı

Profesör Kabus hastaların servetini soruşturmuşProfesör Kabus hastaların servetini soruşturmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.