O kaçak medresenin imamı Diyanet’in personeli çıktı

Şanlıurfa’da kaçak şekilde faaliyet yürüten Menzil tarikatına bağlı medresede eğitim gören 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak’ın cansız bedeni, medresenin ahırında bulundu. 10Haber’in ulaştığı Eyyubiye Müftüsü, kaçak medresedeki imamın Diyanet personeli olduğunu söyledi. 

Gündem 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Şanlıurfa’da 10 Haziran’da kaybolan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak, ailesinin zorla gönderdiği Menzil tarikatına ait medresenin ahırında asılı halde ölü bulundu. 

Yerel kaynaklar, 12 yaşındaki Dakak’ın daha önce yurttan kaçtığını iddia ederken soruşturma sürerken Şanlıurfa Valiliği olayın ‘intihar’ olduğunu belirten açıklama yayınladı. 10Haber’in ulaştığı Dakak’ın babası Abdullah Dakak ise olay hakkında “Konuşulacak bir şey yok” derken şikayetçi olmayacaklarını söyledi. 

10Haber’den Ersin Eroğlu, Dakak’ın şüpheli şekilde hayatını kaybettiği medresenin Menzil tarikatına yakınlığıyla bilinen Semerkant Vakfı’na ait olduğunu ve yerel yönetimlerin medreseye yardım yaptığını ortaya çıkardı.

12 yaşındaki Dakak’ın henüz aydınlatılamayan ölümüne muhalefet de tepki gösterdi. CHP Şanlıurfa milletvekili Mahmut Tanal, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na başvurarak Abdülbaki Dakak’ın Urfa’nın Eyyübiye ilçesindeki şüpheli ölümü ile ilgili inceleme yapılmasını talep etti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise medresenin derhal kapatılmasını ve Semerkant Vakfı’na ait benzer yerlerin denetim altına alınması gerektiğini vurgulayan açıklama yaptı.

12 yaşındaki Abdulbaki Dakak’ın ölü bulunduğu ahır.

Olay hakkında başlatılan soruşturma sürerken Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, yaptığı açıklamada, ön otopside herhangi bir cinsel istismar bulgusu olmadığını aktardı. Soruşturma kapsamında medrese kapatılırken ‘fahri imamın’ görevden alındığı, adli ve idari soruşturma açıldığı belirtildi. Fakat kaçak tarikat yurdundaki kişi hakkında idari soruşturmanın nasıl başlatıldığı soru işareti oluşturdu.

Kaçak tarikat yurdunda ölü bulunan çocuğun babasına ulaştık: Şikayetçi olunacak bir şey yokKaçak tarikat yurdunda ölü bulunan çocuğun babasına ulaştık: Şikayetçi olunacak bir şey yok

10Haber, bu soruyu Eyyübiye Müftüsü Osman Ormağ’a sordu. Ormağ, medresenin Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olmadığını defalarca vurguladı. Ayrıca medresenin imamının ya da yöneticisinin Diyanet personeli olduğunu söyledi. 

Ne olmuştu?

Bir yıldır boyunca Menzil tarikatına bağlı medresede kalan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak, burada kalmak istemediğini ailesine defalarca söylemesine rağmen medresede kalması için zorlandı. 10 Haziran’da aniden ortadan kaybolan Dakak, öğrenim gördüğü kaçak medresinin ahırında asılı halde ölü bulundu.

Kuran kursuna giden 12 yaşında bir çocuk ölü bulundu, kurs Menzil tarikatı bağlantılı bir vakfa ait çıktıKuran kursuna giden 12 yaşında bir çocuk ölü bulundu, kurs Menzil tarikatı bağlantılı bir vakfa ait çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.