Menzil tarikatına ait kursta ölü bulunan çocuğun dosyası İstanbul’a gönderildi

Şanlıurfa Eyyübiye'de Menzil tarikatına ait Kuran kursunda 14 Haziran'da ölü bulunan Abdülbaki Dakak'ın kesin ölüm nedeni Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından saptanamadığı için İstanbul ATK'ya gönderildi.

Gündem 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde Menzil tarikatına ait bir Kuran kursunda 14 Haziran’da ölü bulunan 12 yaşındaki Abdülkadir Dakak’ın dosyası İstanbul ATK’ya gönderildi. 10Haber’in edindiği bilgiye Diyarbakır ATK’da yapılan otopsi incelemesinde Abdülkadir Dakak’ın kesin ölüm nedeni saptanamadı. Diyarbakır ATK’nın kesin ölüm nedenini saptayamasının üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı bu haftanın başında İstanbul ATK’ya gönderdi.

Kursun yanındaki ahırda asılı halde ölü bulunmuştu

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan Abdulbaki Dakak bir yıl önce ailesi tarafından Eyyübiye ilçesine bağlı Beşat Mahallesi’ndeki yatılı bir Kur’an kursuna okutulması için teslim edildi. Kursun Diyanet İşleri Başkanlığı’na kayıtlı ve resmi bir kurs olmadığı belirtilmişti.

Bir yıldır burada eğitimini sürdüren çocuk 13 Haziran’da aniden ortadan kayboldu. Kayıp Abdulbaki çevre köylere de bilgi verilerek her yerde arandı, ancak kendisine ulaşılamadı. Üç gün boyunca yapılan aramalara karşın ulaşılamayan Dakak okuduğu Kuran kursunun hemen yanındaki ahırda asılı halde ölü bulundu.

Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan çocuk ailesinin yaşadığı Ceylanpınar’da toprağa verildi. Olayla ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Dönemin Eyyübiye Belediye Başkanı: Semerkand’a ait

Abdulbaki Dakak’ın gönderildiği kursun Ak Partili Eyyübiye Belediyesi’nin katkılarıyla yapıldığı öğrenildi. 10Haber’in olay yaşandığında ulaştığı dönemin Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci kursun Menzil Cemaatine ait Semerkand Vakfı’na ait olduğunu doğrulayarak “Semerkand Vakfı vasıtasıyla açılmıştı. Açılışına biz de katıldık. Açılan kursa belediye başkanlığımız döneminde yardım yapıldı. Şimdi ki belediye başkanı da yardım yapıyor. Mevcut belediye başkanının da oraya bir yardımı var. Kırsalda bu tarz kurslar açılıyor. Yerel halkın kendi çabalarıyla açtıkları yerlerdir. Bizlerden gelen destek taleplerini de karşılamaya çalışırız” diye konuşmuştu.

Menzil Cemaatine ait Semerkand Vakfı’nın bölgede böyle çok sayıda kursu olduğu biliniyor.

Kuran kursuna giden 12 yaşında bir çocuk ölü bulundu, kurs Menzil tarikatı bağlantılı bir vakfa ait çıktıKuran kursuna giden 12 yaşında bir çocuk ölü bulundu, kurs Menzil tarikatı bağlantılı bir vakfa ait çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.