Kaçırılan kadını KADES kurtardı

İzmir'de ayrıldığı kişi tarafından kaçırılan bir kadın KADES uygulaması sayesinde kurtuldu. Saldırganların bir anlık boşluğunda telefonundaki KADES uygulamasına tıklayan kadını, yolu kesen polisler buldu.

Gündem 7 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İzmir’de bir firmada üst düzey yönetici olan A.D. adlı kadın bir süre önce eşinden ayrıldı ve servis şoförü G.U. ile yaşamaya başladı. Ama kadın tanıdıkça takıntılı biri olduğunu gördüğü  G.U.’dan uzak durmaya karar verdi. G.U. ise ayrılığı kabul etmeyip kadına baskı yaptı, iki çocuğunu öldürmekle tehdit etti, A.D. de polise şikayetçi oldu. Kadın hakkında koruma kararı verilse de bu G.U.’yu vazgeçiremedi.

Şikayetten üç gün sonra iki arkadaşını yanına alan adam G.U. işinden çıkıp eve giden kadının aracını başka bir otomobille takip etti. Kadın yolda seyir halindeyken G.U.’nun içinde olduğu araç arabasına arkadan çarptı ve araçtan biri indi. A.D. araçtan inen kişinin eski sevgilisinin arkadaşı olduğundan habersizdi. Yanına yaklaşan adam ‘Polis çağırmayalım abla, alkollüyüm aramızda halledelim’ deyince A.D. de arabasını sitenin önüne çekti ve araçtan indi. Kadın kendisine tuzak kurulduğunu G.U. ve diğer arkadaşı da otomobilden inince anladı. Üç kişi A.D.’yi zorla araca bindirmeye çalışırken sitenin güvenliği görüp olaya müdahale etmek istedi. Ama saldırganlar kadını sol baldırı ve sağ dizinden bıçakladı, güvenlik görevlisi Metin Eroğlu’yu da omzundan yaraladı.

A.D.’yi de araca bindirmeyi başaran saldırganlar kadının ağzını bağlayarak yardım istemesini engellediler ve önce Foça’ya gittiler. Burada kalamayan saldırganlar Aliağa’nın yolunu tuttu ama bir yandan da saklanacak yer arıyorlardı. Uzun süren telefon görüşmelerinin ardından bu kez kaçırdıkları kadınla birlikte Manisa’ya gittiler ama A.D. onların panik anındaki boşluğundan faydalanıp telefonunda yüklü KADES uygulamasına tıkladı. Bildirimi alan polis de konumu tespit edip yolu kesti ve kadının da içinde olduğu aracı durdurmaya çalıştı. Saldırganlar dur ihtarına uymayıp kaçmaya devam etti. Kovalamaca sonunda aracı durdurabilen polisler ve kadını kurtardı. Üç saldırgan gözaltına alındı ve sevk edildikleri mahkemede tutuklandı.

Güvenlik görevlisi Metin Eroğlu ise Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Kurtarılan A.D. de Akhisar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İki yaralı aynı gün taburcu oldu.

Tekirdağ'da kadın cinayeti: Eski koca itiraf ettiTekirdağ’da kadın cinayeti: Eski koca itiraf etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.