Kadın cinayetinde faili bir kedi ortaya çıkardı

Evinde kafasına sert bir cisim vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Eşi ve iki oğlu ile komşuları gözaltına alındı. Jandarma 115 saatlik kamera kaydını inceleyerek cinayeti çözmeyi başardı. İpucunu ise kayıtlardaki bir kedi sağladı.

Kayseri'de Hasibe Soykuk’un öldürülmesinin ardından gözaltına alınan iki oğlu serbest kalırken cinayeti işlediği saptanan komşu İsmail Kocatürk tutuklanarak Bünyan Cezaevi'ne kondu.

Gündem 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
2 oğlu ve eşi serbest bırakıldı.

13 Kasım saat 21.00 sıralarında Kayseri Melikgazi İlçesi’ndeki iki katlı evde kanlar içinde yatarken bulunan ve öldüğü tespit edilen Hasibe Soykuk’un katilini jandarmanın da dikkatli gözlemiyle bir kedi ortaya çıkardı.

İl Jandarma Komutanlığı’na ekiplerin Hasibe Soykuk cinayetinin failini bulmak için başlattığı çalışmada 115 saatlik güvenlik kamerası görüntüsü incelendi. Ölen Soykuk’un evinin arka bahçe kısmını gören kamera görüntüsünde bir kedinin hayatın olağan akışına aykırı şekilde hareketlerde bulunarak panikle kaçtığı belirlendi. Kedinin kaçtığı bölgede yapılan araştırmada Hasibe Soykuk’un komşusu ve çocuklarının arkadaşı olan İsmail Kocatürk’ün evinin bulunduğu yerde kan izleri olduğu tespit edildi. Şüpheli komşu Kocatürk’ün evinde yapılan incelemede evin bazı bölümlerinde ve lavaboda kan izleri bulundu.

Cinayet zanlısı çocuklarının da arkadaşı olan komşuları çıktı.

Delillerin ortaya konmasıyla itiraf etti

Jandarma ekipleri çevredeki kamera görüntülerinde yaptığı incelemede İsmail Kocatürk’ün elinde poşetle malzeme götürdüğünü belirledi. Kocatürk karakolda alınan ifadesinde söz konusu poşet içinde suça konu olan keser ile kanlı elbise ve ayakkabıyı evin uzağında bulunan boş bir alana attığını söyledi. Jandarma tarafından keşif yapılan bölgede söz konusu malzemeler de ele geçirildi. Hasibe Soykuk’un kafasına keserle vurarak öldürdüğü iddia edilen İsmail Kocatürk’ün ‘hırsızlık’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlarından da 9 farklı suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Hasibe Soykuk 51 yaşındaydı.

Evinde yerde yatar halde bulunmuştu

Hayvanlarını otlattıktan sonra 13 Kasım saat 21.00 sıralarında Kayseri Melikgazi İlçesi’ndeki 2 katlı evine dönen Seyit Ahmet Soykuk, eşi Hasibe Soykuk’u kanlar içinde yerde yattığını gördü. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Hasibe Soykuk’un kafasına sert bir cisim ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Hasibe Soykuk’un cenazesi otopsisi için hastane morguna kaldırıldı. Cinayeti soruşturan jandarma maktülün eşi Ahmet Soykuk ile 2 oğlunu ve komşuları İsmail Kocatürk’ü gözaltına aldı.

Cinayetin faili 4 günlük çalışmayla ortaya çıkarıldı.

Cenazeye jandarma refakatinde katıldılar

Ertesi gün Hasibe Soykuk’un cenazesi Adli Tıp’tan alınarak toprağa verildi. 51 yaşında öldürülen Hasibe Soykuk’un cenaze törenine eşi ve iki oğlu Jandarma eşliğinde katıldı. Soruşturma sırasında ifade veren maktülün eşi Ahmet Soykuk serbest bırakıldı. 2 oğlu ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları adliyede serbest kaldı.

1 günde 4 kadın öldürüldü, 1'i rehin alındı, 1'i ağır yaralı1 günde 4 kadın öldürüldü, 1’i rehin alındı, 1’i ağır yaralı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.