Akşener Kayseri’den Erdoğan’a seslendi: Kendine gel, bu nasıl dil

İYİ Parti lideri Akşener ve ABB Başkanı Yavaş, Kayseri’deydi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting meydanlarında kullandığı sert dili eleştirdi, “Kendine gel bu nasıl dildir” dedi. Yavaş’ın gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Diyanet’i kapatacaklar, Öcalan’ı bırakacaklar” sözleri vardı.

Siyaset 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Kayseri mitinginde konuştu.

Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Diyanet’i kapatacaklar, Öcalan’a söz verdiler” sözlerine tepki göstererek “Koltuğu bırakmak istemiyorlar bütün mesele burada. İftiranın birisi şu Diyaneti kapatacaklarmış. Burada söylüyorum Diyanet’in kapatılacağını altı liderden biri söylediyse söz veriyorum Ankara belediyesini de bırakıyorum adaylıktan da çekiliyorum. Bunu nerde söylüyorlar, camide. 2019’da aday olduğumuzda yine aynı sözlerle karşılaştık. Yok bunlar PKK’lılarla görüştüler falan. PKK ile en fazla görüşen kim. Kendileri. Dün de sahte bir broşür dağıtmışlar Öcalan serbest kalacak diye. Ben ve Akşener olduğu sürece bebek katilini kimse dışarı çıkaramaz” dedi.

Akşener'den Erdoğan'a 'Öcalan' yanıtı: Oscar ödüllü bir tiyatro eseriAkşener’den Erdoğan’a ‘Öcalan’ yanıtı: Oscar ödüllü bir tiyatro eseri

Yavaş, Ak Parti listelerinden seçime katılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen HÜDA PAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Meclis’te yemin edecek misiniz?” sorusuna verdiği “Bir bakacağız” yanıtını da eleştirdi. Yavaş, “Dün Tuğrul Türkeş ‘sözlerini kabul etmiyorum’ dedi. Bugün de Bülent Turan ittifaka dahil değil dedi. Çünkü çok sıkıştılar. Kandil’dekiler Millet İttifakı’nın toplanmasını zorlaştıracak açıklamalar yapmaya başladı. Millet İttifakı, 2 bin 400 maddelik mutabakat metnini ortaya koydu bu mutabakat metninin dışında kim ne diyorsa yalan söylüyordur” diye konuştu.

Akşener’den Sinan Ateş mesajı

Mansur Yavaş’ın ardından konuşan Meral Akşener, “Birinci parti çıkacağız ve ben de başbakan olacağım, buna da kalpten inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete karşı kullandığı sert sözleri eleştiren Akşener, “Seçime gidiyoruz, bayram gibi olması lazım, Recep bey çıkıyor bizleri ‘gömmekten’ bahsediyor. Sen kimi gömüyorsun? Kendine gel, bu nasıl bir dildir” dedi.

Akşener konuşmasının devamında “Sinan Ateş katledildi ve katilleri görmezden gelindi. Buradan sesleniyorum, kereste gibi adamlarsınız, görmezden geldiniz, gencecik bir akademisyen katledildi, katilini görmezden geldiniz, azmettirenleri görmezden geldiniz. 14 Mayıs akşamı helal oylarınızla İYİ Parti birinci çıkacak Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacak ve 15 Mayıs’tan itibaren namus sözü olsun Sinan Ateş’in katillerinden hesap sorulacak” diye konuştu.

Meydanlar seçime ne kadar yansır?Meydanlar seçime ne kadar yansır?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.