Acının böylesi: Gözde öldürülürken annesi de telefondan cinayeti dinlemiş

İzmir'de Gözde Karasu boşanma aşamasında olduğu Serdar Karasu tarafından katledildi. Gözde öldürülmeden hemen önce annesiyle telefonda konuştuğu için annesinin de cinayet anlarına tanık olduğu ortaya çıktı.

Gündem 23 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yüksek lisans öğrencisi olan ve tekstil firmasında çalışan Gözde Karamus, üç yıldır evli olduğu Serdar Karamus’la boşanma aşamasındaydı. Önceki gün akşam saatlerinde de Sedat Kahraman Parkı’nda bir araya geldiler. Ancak Serdar Karamus’un niyeti barışmak değil öldürmekti. Yanında tabanca da getiren Serdar Karamus, 29 yaşındaki kadınla kavga ederken silahını ateşledi. Sonra da aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin olayı 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesiyle parka polis ve sağlık ekipleri geldi.

Sağlık ekipleri Gözde Karamus’u hastaneye kaldırıldı ama genç kadın tüm müdahalelere rağmen öldü. Aynı şekilde yaralı Serdar Karamus da hastaneye götürüldü ve burada tedavi altına alındı. Durumu ise kritik.

Gözde’nin babası Yüksel Madi, kızının evli olduğu süre boyunca hep şiddete maruz bırakıldığını söyledi. Bunu sonradan öğrendiklerini de anlatan acılı baba, Gözde’nin yaşadıklarını anlatmaması için tehdit edildiğini de sözlerine ekledi. Gözde’nin üç ay önce kendilerine ‘ayrılmak istiyorum’ dediğini belirten babanın aktarımına göre; aile o ana kadar çiftin güzel anlaştığını sanıyordu. Ancak eşi Gözde’nin üzerine bazen çaydanlıkla sıcak su damlatıyor bazen de bağlayıp ‘Git çalış, bundan sonra beni çalıştırmayacaksın’ diyerek dövüyordu. Aile bunları duyunca adeta kanı çekildi çünkü kızlarının işkence gördüğünden habersizlerdi.

Öldüğü gün de Gözde parkta annesiyle telefonda konuşuyordu. Annesi de kızının öldürüldüğü anları telefondan dinledi. Park ise Gözde’nin ailesinin evine oldukça yakın. Acılı baba soruyor: Böyle katliam, böyle vahşet mi olur? Seni istemeyeni niye öldürüyorsun? Böyle insanlara en büyük cezayı versinler.

Önce babasını öldürdü, sonra üniversitede katliam yaptı: Prag saldırganı başka bir cinayetle daha mercek altındaÖnce babasını öldürdü, sonra üniversitede katliam yaptı: Prag saldırganı başka bir cinayetle daha mercek altında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.