Kadınlar için cehennem: İki kadın öldürüldü, bir kız çocuğu intihara kalkıştı

Aydın'da bir kadın eski eşi tarafından öldürüldü, katil erkek intihar etti. Afyon'da 24 yaşındaki bir kadın tüfekle vurulmuş halde bulundu. Batman'da bir kız çocuğu evinin önünde iple asılı bulunup hastaneye kaldırıldı.

Gündem 10 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Kadın cinayetleri önlenemiyor, yeni yılda da aynı hızla devam ediyor. Kadınlar için bir cehenneme dönüş durumdaki ülkede tek bir gecede bir cinayet, bir şüpheli ölüm, bir kız çocuğundan istismardan kaynaklandığı değerlendirilen bir intihar girişimi haberi geldi.

Cinayet faili Aydın Aksakdemir aynı silahla intihar etti.

Eski eşini öldürüp intihar etti

Aydın Aksakdemir  kısa bir süre önce ayrıldığı eski eşi Şule Karamercan’la Aydın’ın Efeler İlçesi’nde bir apartman otoparkında karşılaştı. İkili arasında tartışma çıktı. Aksademir belindeki tabancayı çekerek eski eşine ateş etti. Kurşunlardan biri Şule Karamercan’a isabet etti. O sırada kavga seslerini duyan ve ikiliyi ayırmaya gelen Mustafa Kalfa da seken kurşunlardan yaralandı. Eski eşini vuran Aydın Aksakdemir aynı tabancayla kendisini vurdu.

Şule Karamercan boşandığı erkek tarafından öldürüldü.

Silah seslerini duyan vatandaşların ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı kontrolde Şule Karamercan ve Aydın Aksakdemir’in hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı Mustafa Kalfa ise ambulansla Aydın Adnan Menderes Üniversite Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Cenazeler Aydın Adnan Menderes Üniversite Hastanesi morguna kaldırıldı.

Genç kadın tüfekle vurulmuş halde bulundu

24 yaşındaki Gaye Solmaz Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesindeki evinde dün saat 20.00 sıralarında tüfekle vurulmuş halde bulundu. İhbarla adrese jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede Gaye Solmaz’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Solmaz’ın cansız bedeni savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı. Bolvadin Jandarma Komutanlığı ekiplerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı ve bir şüpheliyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Kız çocuğu ipte asılı bulundu: Başsavcılık açıklama yaptı

7 Ocak’ta Batman’ın Kozluk İlçesi’nde bir kız çocuğu ailesi tarafından evlerinin önünde iple asılmış bulundu. İhbarla bölgeye sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. İsmi açıklanmayan kız çocuğu Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Sosyal medyada kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı ve iple asılarak boğulmaya çalışıldığı iddia edildi. İddialar üzerine Batman Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada “Soruşturmayla ilgili tüm deliller ivedi bir şekilde toplanmış olup bazı yerel basın organlarının sosyal medyalarında iddia edildiği üzere olayla ilgili bu aşamada gözaltına alınan kimse bulunmamaktadır. Soruşturmaya konu intihar olayının nedenine ilişkin araştırmaya Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı’nca titizlikle, tüm yönleriyle devam edilmektedir” dendi.

2023 kadın cinayetleri raporu: Türkiye haritası kanıyor2023 kadın cinayetleri raporu: Türkiye haritası kanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.