Kahramanmaraş’ta Starbucks’a silahlı saldırı: Saldırgan suç makinesi çıktı

Kahramanmaraş’ta Starbucks şubesine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganın 42 farklı suç kaydı olduğu bildirildi.

Gündem 13 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

7 Ekim’de İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısı Türkiye’de protestolara neden oldu. En son geçtiğimiz hafta ‘Filistin İçin Bin Genç’ inisiyatifi İstanbul Taksim’de İsrail’le ticaretin durdurulması için eylem yaptı. Bu protestolar sonuç da getirdi ve İsrail’le ticarete kısıtlamalar getirildi.

Bu süreçte iktidara yakın bazı gruplarsa bir ABD’linin kurmuş olduğu Starbucks şubelerini hedef almayı seçti. Hatta bunlar bazı yerlerde şubelerin kurşunlanmasına kadar gitti. Ancak Türkiye’de Starbucks şubelerinin sahibi Kuveyt merkezli bir şirketler grubu.

Dün Kahramanmaraş Onikişubat’taki bir Starbucks şubesine silahlı saldırı düzenlendi. İlçedeki Piazza alışveriş merkezinin önüne gelen grup, giriş katta bulunan Starbucks’a İsrail destekçisi olduğu gerekçesiyle önce silahla ateş açtı sonra taşlı saldırı gerçekleştirdi.

Saldırıda iş yerinin camları kırıldı, bazı eşyalar zarar gördü.

Olayda yaralanan olmazken, polis ekipleri iş yerinin önünde güvenlik önlemi aldı.

Vali Mükerrem Ünlüer, silahla ateş açan kişinin polis ekiplerince yakalandığını söyledi: ”Yakalanan şahsın ayrıca yağma, gasp, kasten yaralama ve uyuşturucu kullanma gibi 42 farklı suç kaydının olduğu tespit edilmiştir. Diğer faillerin kimliklerinin tespitine ve yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.”

İpin ucu iyice kaçtı: Starbucks’a pompalı tüfekli saldırıİpin ucu iyice kaçtı: Starbucks’a pompalı tüfekli saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.