Kahvehanede önce silahlı çatışma çıktı, sonra molotof kokteyliyle kundaklandı

İzmir'de önceki gün alacak-verecek nedeniyle kahvehanede silahlı çatışma yaşandı, 1'i ağır 5 kişi yaralandı. Aynı kahvehane dün, başında kask bulunan bir kişi tarafından molotof kokteyli ile kundaklandı, bu kez yaralanan olmadı.

Gündem 31 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Önceki akşam İzmir’in Konak ilçesi, Zafertepe Mahallesi’nde aralarında husumet bulunan iki grup kahvehanede konuşmak üzere buluştu. Aralarında alacak-verecek tartışması yaşanan iki grubun kavgasında kısa sürede silahlar çekildi. İki grup da birbirlerine tabancalarla ateş ederken, olayda Abdulkadir Y. (24) başından, kardeşi Ali Y. ve 3 kişi daha vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralıların tedavileri hastanelerde sürdürülüyor.

Kavganın yaşandığı kahvehane dün de saat 17.30 sıralarında kundaklandı. Önceki akşam silahlı çatışmanın yaşandığı kahvehanenin önüne motosikletle gelen ve başlarında kask bulunan iki kişiden biri elindeki molotof kokteylini içeriye fırlattı. Kahvehanede bulunan az sayıda müşteri panik içerisinde dışarı çıkarken, şüpheliler, motosikletle olay yerinden kaçtı. Kundaklama sonucu kahvehanede yangın çıkarken, ihbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye görevlileri geldi. Yangın itfaiye görevlilerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Olayda yaralanan olmazken polis ekipleri kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

İzmir'de kahvehaneye silahlı saldırı: Bir ölü, beş yaralıİzmir’de kahvehaneye silahlı saldırı: Bir ölü, beş yaralı

Öte yandan saldırı anı yoldan geçen bir kişi tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Motosikletle gelen iki kişinin araçtan indikten sonra içlerinden birinin yaktığı molotof kokteylini kahvenin içerisine fırlattığı görülüyor.

Bu saldırının kahvehanede bir gün önce 1’i ağır 5 kişinin yaralandığı çatışma ile ilgili bağlantılı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Polis, kamera kayıtlarını da incelemeye alarak soruşturmayı sürdürüyor.

Kıraathanede alacak çatışması: 5 kişi hayatını kaybetti!Kıraathanede alacak çatışması: 5 kişi hayatını kaybetti!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.