Vittorio Mezza İzmir Caz Festivali için Türkiye’ye geliyor

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden İzmir Avrupa Caz Festivali'nin programı açıklandı. 31 yaşını kutlayan festival bu yıl 7-20 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kültür Sanat 17 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İtalyan piyanist Vittorio Mezza.

31. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin programı açıklandı. Türkiye’nin en uzun solukla festivallerinden biri olan etkinlik dizi, 7-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirecek. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından organize edilen festival, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Goethe Enstitüsü İzmir, İtalya’nın İzmir Konsolosluğu, İsviçre’nin İzmir Fahri Konsolosluğu, Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenleniyor.

Festival boyunca İzmir’de caz esintileri

İzmir Avrupa Caz Festivali, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Büyük Salon’da 7 Mart’ta Ella Fitzgerald Gecesi etkinliğiyle başlayacak. Fitzgerald’ın ölümsüz şarkılarını, önemli caz icracılarından Ayşegül Yeşilnil yorumlayacak. İtalyan caz piyanisti Vittorio Mezza 11 Mart’ta AASSM Küçük Salon’da konser verecek.

Öte yandan 31. İzmir Caz Festivali’nin devamında İsviçreli caz piyanisti Moncef Genoud, Arap müziğini cazla harmanlayan çalışmalarıyla tanınan Lynn Adib ve bas virtüözü Marc Buronfosse de sahnede olacak. Festival biletleri ve ayrıntılı bilgiye İKSEV‘in sitesinden ulaşmak mümkün.

İstanbul Müzik Festivali'nden 'kökler'e selamİstanbul Müzik Festivali’nden ‘kökler’e selam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.