Kamyonlar dolusu çöp çıkarılan ev daha önce dört kez temizlenmiş

Antalya’da iki ev çöp yığınına dönünce mahallelinin canına tak etti, şikayetler üzerine belediye çöpleri temizledi. Çöpler tam 12 kamyonla çıkarılırken temizlenen evlerden birinin önceden dört kez daha temizlendiği ortaya çıktı.

Gündem 5 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Temizlenen çöp ev

Antalya’nın Kepez ilçesinde iki müstakil ev çöp yığınına dönünce mahalleli isyan eti.  Şikayetler üzerine Kepez Belediyesi, Güneş ve Hüsnü Karakaş mahallelerinde evlerin bahçesinde biriktirilen ve çevre kirliliğine neden olan tonlarca çöpü kepçe ile kamyonlara yükleyerek kaldırdı. İki evden 12 kamyon çöp çıkarıldı.

Ceset ararken 'çöp ev' buldularCeset ararken ‘çöp ev’ buldular

Temizlik İşleri Müdürlüğü alınan yasal izinlerden sonra çöp biriktirilen iki evde temizlik çalışması başlattı. İlk çalışma Güneş Mahallesi 6011 Sokak’ta yer alan ve daha önce dört kez çöplerden tahliye edilen müstakil evdeydi. Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli polis ve zabıtanın güvenlik önlemi almasından sonra evin bahçesindeki tonlarca çöp ve atığı, yaklaşık beş saat süren bir çalışmanın ardından kaldırdı.

Bahçede biriktirilen giysi, pet şişe, teneke kutu, poşet, kağıt ve mobilya gibi tonlarca çöp, kepçe yardımıyla kamyonlara yüklenerek tahliye edildi. Bahçeden 10 kamyon çöp çıkarıldı. Kepez Belediyesi vatandaşların isteğini dikkate alarak Hüsnü Karakaş Mahallesi 3582 Sokak’taki tek katlı bir binanın bahçesindeki çöp ve hurdaları da temizledi. Buradan da iki kamyon çöp tahliye edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personeli çöplerden arındırılan evlerin bahçelerinde böceklere karşı ilaçlama da yaptı. Çöp ev temizliği çalışması yol süpürme aracı ile sokakların temizliğinin yapılmasıyla tamamlandı.

'Çöp ev' davasında gerekçeli karar: İşkence tespit edildi ama 'öldürme kastı' tespit edilememiş‘Çöp ev’ davasında gerekçeli karar: İşkence tespit edildi ama ‘öldürme kastı’ tespit edilememiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.