Kapadokya’yı sel vurdu, Peribacalarının kayaları araçların üzerine düştü

Göreme'de etkili sağanak sonrası sel oluştu. Peribacalarından kopan kayalar park halindeki araçlara düşerek hasara neden oldu. Sel suları yolları kapattı, araçlarda mahsur kalan dede ve torunu kurtarıldı. Belediye ekipleri hasar tespiti yapıyor.

Çevre 25 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: DHA

Nevşehir’in Göreme beldesi öğleden sonra etkili olan sağanak yağışın ardından büyük bir sel felaketi yaşadı. Kapadokya’nın büyüleyici manzarası bu kez doğal bir afetin merkezine dönüştü. Sağanak sadece caddelerde su birikintileri oluşturmakla kalmadı, aynı zamanda peribacalarından kopan kaya parçalarının otomobillerin üstüne düşmesiyle büyük hasara yol açtı.

Göreme Beldesi’nde başlayan sağanak kısa sürede şiddetini artırarak sele dönüştü. Caddelerde biriken su, yolları kapattı ve günlük yaşamı aksattı. Ancak en büyük tahribat, peribacalarından kopan büyük kaya parçalarıyla yaşandı. Sağanak sırasında, bu kaya parçaları gökyüzünden düşerek park halindeki üç araca ciddi zarar verdi.

Kapadokya'da sel: Peribacalarından kopan kaya parçaları araçların üstüne düştü - 14

Peribacalarının kayaları yola düştü

Peribacalarının zarif yapıları bu kez felaketin sebebi oldu. Yağışların etkisiyle bazı büyük kaya parçaları yerinden koparak caddeye düştü. Bu parçalar park halindeki otomobillere çarptı ve araçlarda büyük hasara neden oldu. Göreme’nin merkezindeki caddelerde oluşan su birikintileri, trafiği olumsuz etkilerken, bazı yollar tamamen kapanmış durumda.

Kapadokya'da sel: Peribacalarından kopan kaya parçaları araçların üstüne düştü - 1

Sel suları bazı yolları kapatarak vatandaşları zor durumda bıraktı. Rafet E. ve 12 yaşındaki torunu, araçlarında mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve İl Özel İdaresi ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu, dede ve torunu araçlarından başarılı bir şekilde kurtarıldı. Ayrıca düşen kaya parçalarının yol açtığı kapanmalar da ekipler tarafından giderilmeye çalışıldı.

Kapadokya'da sel: Peribacalarından kopan kaya parçaları araçların üstüne düştü - 6

Hasar tespit çalışmaları

Selin etkilerini azaltmak ve hasar tespitini yapmak için belediye ekipleri olayın yaşandığı bölgedeki çalışmalara başladı. Sel ve kaya düşmesi nedeniyle meydana gelen tahribat Göreme’deki günlük yaşamı aksatmaya devam ediyor. Yetkililer hasar tespit çalışmaları ve yol açma işlemlerini sürdürüyor, bölgedeki durumu kontrol altına almaya çalışıyor.

Kapadokya'da sel: Peribacalarından kopan kaya parçaları araçların üstüne düştü - 7

Göreme’nin doğal güzellikleri bu kez doğanın sert yüzünü gösterdi. Belediye ekipleri hem yol temizleme hem de hasar tespiti çalışmalarını sürdürürken selin etkileri altındaki bölge halkı için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

İstanbul'a yeni yağmur ve sel uyarılarıİstanbul’a yeni yağmur ve sel uyarıları

Sel felaketinde 72 kişi hayatını kaybetmişti: Kamu görevlilerinin soruşturulmasına izin verilmediSel felaketinde 72 kişi hayatını kaybetmişti: Kamu görevlilerinin soruşturulmasına izin verilmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.